2024-01-20 288 浏览
餐厅以黑色⚫️为主调,分开串烧区🍡和酒吧区🍶,串烧区心型枱面❤️会随时间而变色,好有气氛😍。All Day Bench Menu $438/位未开始前先嚟一碗小食,酸汁金菇🥰,酸酸甜甜作为开胃菜最适合不过😋。Complimentary items酒渍鲍鱼 - 爽口弹牙,阵阵酒香味🤤。杂锦鱼生他他 - 入面有多种刺身鱼🐟,全部都好新鲜🥰。Appetizer先嚟枝豆🫛和脆卜卜嘅烧鳕鱼片🐟,之后就有个摆盘好靓仔嘅5️⃣小碟前菜。合桃小女子 - 即系玉筋鱼拌上新鲜合桃及白芝麻调制而成,甜中带咸唔腻口😍。炸蟹肉可乐饼 - 外层金黄酥脆🥰,入面馅料满满,就得干身一啲都唔油腻😋。赤饭 - 里面有红豆🫘,一啖过,甜甜地好好食。玉子烧 - 呢度嘅玉子烧🍳,口感似布丁,我觉得好好食。𩽾𩾌鱼肝酱多士 - 鱼肝酱口感非常滑,味道浓郁。Sashimi 三文鱼 - 🐟新鲜肥美,口感软嫩🤗。鲷鱼 - 🐟肉质细嫩甘甜,鲜味突出😋。赤虾 - 🦐大只新鲜,质感爽口弹牙😍。Skewers 串烧🍡有鸡翼🐓、紫洋葱🧅、茄子🍆,一咬落去就证明咗师傅功力深厚,无论温度还是熟成度都恰到好处🥰,尤其系茄子🍆,烧得好食🔥真系好难揾到😍。和牛

All Day Bench Menu $438/位

Complimentary items
酒渍鲍鱼 - 爽口弹牙,阵阵酒香味🤤。

杂锦鱼生他他 - 入面有多种刺身鱼🐟,全部都好新鲜🥰。

Appetizer
赤饭 - 里面有红豆🫘,一啖过,甜甜地好好食。
玉子烧 - 呢度嘅玉子烧🍳,口感似布丁,我觉得好好食。
𩽾𩾌鱼肝酱多士 - 鱼肝酱口感非常滑,味道浓郁。

Sashimi
三文鱼 - 🐟新鲜肥美,口感软嫩🤗。
鲷鱼 - 🐟肉质细嫩甘甜,鲜味突出😋。
赤虾 - 🦐大只新鲜,质感爽口弹牙😍。

Skewers

和牛寿喜烧小锅
本属于迎宾食物嘅寿喜烧,终于登场😆。师傅解释而家先出现,系因为将热食摆到最后,真系够哂贴心🥰。
迷你版嘅寿喜烧,配菜就只有金针菇和鸿喜菇,和牛🐃肉质软嫩,虽未至入口即化,但仍然好好味😋。最赞系寿喜烧汁,好耐未试过食到咁正宗嘅味道😋。

Main
有🔟款选择,有啲要加钱($68~$108),我地拣咗2️⃣个唔洗加钱嘅:👇
银鳕鱼西京烧
鱼皮🐟煎得非常焦脆咸香,鱼肉煎得非常出色🥰,外层焦香,内层肉质嫩滑劲多肉汁😍。

鹿儿岛A4和牛冰见乌冬
A4和牛🐃肉质软腍,肉味浓郁;冰见乌冬口感爽滑弹牙,整体口感丰富,十分惹味😋。

Dessert
今日嘅季节甜品系红豆汤🫘汤图,热辣辣,暖胃又好喝😋。

总括而言,所有食物质素非常高,串烧更加出色,而且串烧选用备长炭,烧烤时少冒烟,不会出现一般木炭烟雾弥漫嘅情况;服务更加无话可说,非常贴心。四百几蚊,食到呢个质素,呢个服务,可以话系超值。

2024-01-10