2018-05-26 5956 浏览
今曰在亞士厘覓食,見有新餐廳開張,而裝修格調高雅,而且午餐定價唔高,只是$68-$ 108,又唔洗加一,一於與同事試一下。本以為環境會像其他亞士厘道的餐廳一樣好焗促,點知喜出望外,餐廳一點也不小。步入店子,是一貫日式燒肉店格局,裝修有型有格, 感覺唔錯。四週的食客在吃特價燒肉放題,由於感冒得好利害,今天只能試一下烏冬了。附餐的魚生沙律:有吞拿魚和三文魚生,還有椰果、蕃茄仔同沙律菜等拌以沙律汁,口感淸爽。溫泉玉子雞肉烏冬$68這烏冬的雞肉份量唔少,而且完全無骨,仲有煎旦、筍片和青菜,都幾豐富。雞肉大大件,肉質唔老,味道是曰式風味,甜甜地的醬油風,配合溫泉旦烏冬,是幾飽足的一餐。溫泉玉子牛肉烏冬$78這溫泉玉子是流心,旦汁拌以牛肉片,味道幾夾。牛肉片是肥牛肉,沒有太多的調味,吃的是牛肉原味,滿有咬感而唔會太韌。烏冬的湯底清清地,完全唔油膩。而烏冬麵條是幼身麵條,口感滑溜,帶少少煙韌口感,味道ok.隨餐還附送飲品,我們選了比較少見的蘆薈汁。蘆薈汁是罐裝的,感覺衛生。蘆薈汁味道清甜,還有細細粒的蘆薈粒,味道唔錯。簡單的烏冬作午餐,吃了沒有太多消化的負擔,又可再努力上班去。以$70-$80在尖沙

溫泉玉子雞肉烏冬$68

溫泉玉子牛肉烏冬$78

簡單的烏冬作午餐,吃了沒有太多消化的負擔,又可再努力上班去。以$70-$80在尖沙咀吃個午餐,無論環境同價格都唔錯,味道唔差,下次康復后要試下烤肉午餐。
2018-05-24