2016-02-12
1915 浏览
掛住食,一張相都冇影過過年前已經一早book定枱,聽到地點係兆萬,其實都有多少猶豫,不過邊爐都冇乜得伏o者安排左o係最入面o既角落,冇出面咁嘈,但想叫人o既時候就困難d湯底好多選擇,我地8個人一邊要左個海鮮鍋,又蟹腳又青口又帶子咁,好豐富另一邊要左個皮蛋芫茜/鰹魚鍋攪掂湯底就出去揀醬汁,除左basic野豉油炸蒜呢類之外,仲有好多日式汁料我就試左個鰹魚醬同柚子醋,鰹魚醬都係咸咸地但冇豉油咁重味,柚子醋就酸酸地但feel唔到柚子味(覺得同邊爐野唔多夾)飲品都係任揀,可樂/七喜/道地烏龍/韓國mikis/芒果汁/鴻福堂咸柑桔/菊花蜜/青島邊爐料上菜份量都幾適中,建議一大班人樣樣叫d填1好喇試左d特色丸,朋友最鐘意墨汁墨魚丸,黑媽媽一粒野,話都幾彈牙其次仲有年糕丸,火焰芝心丸原本叫左韓國麵,以為佢miss左,點知原來賣哂,唯有食烏冬,不過好攪笑,叫做洞庭烏冬,其實係咪打錯字?店員會放低一渣湯底俾你自己加,不過我就有d疑惑,每個湯底唔係應該唔同架咩,一渣走天下咁勁仲有雀巢迷你雪糕杯同雪米糍任食唯一覺得唔ok都係個環境d醬料擺哂o係走廊,窄到兩個人肥d都過唔到,好易會撞到人另外就係個地下永遠都濕o
另一邊要左個皮蛋芫茜/鰹魚鍋
邊爐料上菜份量都幾適中,建議一大班人樣樣叫d填1好喇
其次仲有年糕丸,火焰芝心丸
仲有雀巢迷你雪糕杯同雪米糍任食
唯一覺得唔ok都係個環境
d醬料擺哂o係走廊,窄到兩個人肥d都過唔到,好易會撞到人
另外就係個地下永遠都濕o既,d抽氣通風做得唔好.尤其是個toilet,濕到冇朋友(走火通道仲嚴重阻塞...)
最後就係我地坐o個枱上面個燈不停搖,硬係凝住有塵會跌落黎,事實係我面前個枱面真係有隻好細細o既唔知乜野訓左o係度
服務方面都算唔錯,店員都叫做態度幾好,只係我地坐到咁入佢地唔多見到我地揮手