2007-01-18
今日同同學食lunch, 3 個人都係叫set lunch 炸雞扒飯($30, 包一杯飲品),佢地話係最好食的。個飯果然不錯,雞扒有手掌咁大件,香噴噴、脆卜卜,炸醬很薄,隱約見到雞扒上有一些五香粉,真的好香。再食下啖飯,好Q的感覺,唔似係一般白飯,我想應該係台灣蓬來米,而且佢落左一些醬汁,好香薑同冬菇味,略嫌飯不太夠熱。仲有飯裡頭放左幾塊番茄,配合塊炸雞扒,感覺好清新。我杯餐飲係珍珠奶茶,茶同奶味洽到好處,但對平時飲開少甜的朋友可能偏甜左少少。同學叫左杯柑桔青檸,顏色都幾靚,不過佢話酸左少少。最後值得一提的是,餐廳會奉送每位客人一碟清菜,雖然不值錢,但係我覺得足以反映老板對客人的誠意招待,呢D 咪就係做生意囉,小財唔出,大財又點入呢?。睇完其他食評,下次一定會再去試下佢地的麵線!
睇完其他食評,下次一定會再去試下佢地的麵線!