2011-09-07 364 浏览
今晚屋企冇飯食, 姊姊一家提議到此店食泰國菜, 機不可失, 立即跟隨~~專登book左枱8:00p.m., 準時入坐, 環境方面, 店舖唔算大, 可幸坐位與坐位之間不算太逼, 地方也整潔~~服務方面幾好, 親切有關, 態度誠懇~~食物方面叫了, 豬頸肉河粉, 香矛雞翼, 炸蝦餅, 紅咖哩(豬肉), 咖哩炒蟹豬頸肉河粉 -- 豬頸肉麻麻地, 煎過但味道唔香, 有d油膩, 重唔知點解覺得有少少"un"呢, 至於河粉就唔錯, 幾煙"un"同爽口, 湯底清清的但又帶有少少香矛味, 唔錯~~香矛雞翼 -- 這個不太好, 雞翼食落只是一般的炸雞翼罷了, 完全冇香矛味, 油油的, 點些泰式辣醬感覺才好些~~炸蝦餅 -- 普普通通, 感覺好像在茶樓或其他食店也可食到的那樣~~紅咖哩(豬肉) -- 這個可以, 但略嫌咖哩香味不足, 但辣味卻太十足, 豬肉味道一般而且份量唔多, 同時在碗內多數是一些蔬菜, 如椰菜, 豆角, 茄子等, 不過多數都很硬, 很難咬呢~~咖哩炒蟹 -- 這個絶對是主角, 蟹是肉蟹, 肉質夠實, 食落都算新鮮, 美中不足是蟹肉略為黏殼, 而咖哩汁卻十分好味, 夠香而不過辣, 用黎撈

服務方面幾好, 親切有關, 態度誠懇~~

咖哩炒蟹 -- 這個絶對是主角
, 蟹是肉蟹, 肉質夠實, 食落都算新鮮, 美中不足是蟹肉略為黏殼, 而咖哩汁卻十分好味, 夠香而不過辣, 用黎撈飯更是一流 (比起紅咖哩還好~)

總括而言, 感覺味道同其他泰式餐館相差不多, 但收費卻相對便宜少少, 而且服務用心, 故此這店會否再來??答案是: 會, 因為要再一食個咖哩炒蟹嘛, 而且又見到其他枱叫了一些魚也好像很好味似的, 故此下次也要一試~~
普通豬頸肉配彈牙河粉
平淡無奇的炸雞翼
隨處可見的炸蝦餅
配料不夠好的紅咖哩
超正的咖哩炒蟹~~
2011-08-23
超正的咖哩炒蟹~~