2021-11-19
今次同外藉友人飯聚😎😎捨棄食西式日式!揀咗去食粵式料理!喺香港梗係食小炒最地道啦🔥嚟到呢間裝潢都幾有古典氣息嘅餐館食晚飯!!(其他分店暫時休業, 要去就去cwb呢度哦😉). ✨原條烤魚 $138鬼死咁餓唔知點乜好😂點咗原條烤魚上爐先!邊食邊叫其他餸!湯底紅噹噹好惹味!Be點小辣就夠喉喇🤤🤤將整條魚炸得香脆但魚肉依然保持嫩滑!而且配料好豐富!對得住呢個價位!.✨ 當紅炸子雞(半隻) $110雞肉醃得好入味又滑身😛而且外皮卜卜脆!加上灑喺面頭嘅海量炸蒜!食到我哋Lam lam脷!. ✨ 蒜蓉炒菜心 $58炒菜最緊要夠鑊氣!唔會過哂火位保持翠綠好緊要!爆起蒜蓉炒時令蔬菜真係簡單得嚟又好味!.✨ 豉汁炒蜆 $88豆豉蒜粒一齊炒!香味爆棚🌟而且蜆肉大粒兼冇沙!配埋惹味醬汁一齊食簡直啜埋手指!!.✨ 蛋白菜粒炒飯 $68叫多個澱粉質至夠飽啦😌簡簡單單嘅炒飯先係最考功夫!呢度啲飯炒到粒粒分明!香口又好味!!.茶位晚市每位$10, 小食 $8😉整體嚟講都算性價比高!小炒有鑊氣!有冷氣又坐得舒服!係一個唔錯嘅晚飯選擇👍👍
✨原條烤魚 $138
✨ 當紅炸子雞(半隻) $110