2021-09-27
門口有大大個烤魚嘅poster,同埋一張好大嘅餐牌,見到有好多嘢食,好似好吸引!😍一入到去店員主動介紹不同烤魚嘅種類,跟住介紹咗一條份量適合兩人,同埋較少骨嘅水晶雕!🧡原條極品水晶雕($188)叫咗炎田家雲貴香辣風味(BB辣),另加配料紅薯粉($25)。呢條魚都幾大條,要兩個人先食得晒!餐廳將原條水晶雕煮熟後擺上烤盤,肉質鮮美嫩滑,小骨同埋啖啖肉,所以食得好滿足!🤤烤盤入邊都好多配料,包括大豆芽、大蔥、土豆片、蓮藕片,吸收晒啲魚汁好好味!紅薯粉都吸收晒魚湯嘅精華,煙煙韌韌,好有咬口!🤩💜鮮蝦韭菜豬肉手工水餃($46)店員向我哋推介左佢哋嘅手工水餃,所以就叫咗一碟試吓。發現佢人手包嘅水餃好厚實,皮好薄,個餡亦都好豐富,每一隻水餃都有一隻鮮蝦!💚秘製烤豬頸肉($58)有三大串豬頸肉,熱辣辣上碟!好惹味同埋爽口,唔係平時嘅豬頸肉咁肥膩,所以一個人食兩三串都唔會好膩~🤎串燒三拼(肥牛卷、雞軟骨、羊肉各兩串)($98)一次過試晒三款肉🤣全部串燒都好大條,肥牛同埋羊肉嘅肉質嫩口,油脂分布不錯。至於雞軟骨,好香口,個人覺得最好味!🥰💛特飲-好大杯鴛鴦爆檸($45),好大杯金橘檸檬($45)兩杯嘢飲真
💜鮮蝦韭菜豬肉手工水餃($46)
💚秘製烤豬頸肉($58)
🤎串燒三拼(肥牛卷、雞軟骨、羊肉各兩串)($98)
💛特飲-好大杯鴛鴦爆檸($45),好大杯金橘檸檬($45)
兩杯嘢飲真係好大杯,食辣嘅烤魚配埋凍冰冰嘅嘢飲,好清新,唔會太甜,大大啖飲好滿足🤪🤪