2022-05-26 241 浏览
唔知道大家同我一唔一樣 去食蠔有時候好怕食完都唔記得咗隻蠔叫咩名 呢一度嘅店員就好窩心 上菜時候會俾返嗰紙仔話返比你知道食咗邊款蠔今日就食咗三款蠔分別來自三個地區 我自己就最鍾意TOMO 雖然係日本蠔 但蠔味濃 豐富礦物味 又肥美 海水味突出 其他兩款Lambert and Louet Feisser 都好唔錯但我個人口味就鍾意日本啦然後為咗食主菜同其他嘢就先決定叫個沙律清清個味蕾 揀嘅都係香醋汁做base 嘅 羽衣甘藍南瓜沙律配上啲nuts 藜麥同藍莓口感一流 又清新 罪惡感即降低之後湯品就女朋友叫咗佢哋嘅蘑菇湯 我就揀咗蠔湯 其實每次嚟我都必叫 因為湯實在係太濃稠 係自己屋企唔會做到嘅程度 重點係唔腥 然後又有蠔可以食最後就到main course 試咗個豬鞍 因為其實出面餐廳食豬做得好食係可以比牛更好 整體來講 肉質一啲都唔韌 調味直接但夠味 配菜有薯菜 薯蓉係自己整唔係開粉總結嚟講 啲到係可以encore 再encore 嘅好地方

總結嚟講 啲到係可以encore 再encore 嘅好地方