2021-02-06
我好鍾意食麻醬🤣,我地因為涼皮而幫襯架😍!今日好餓,所以嗌左好多野食,一碗米線、一碗涼皮、兩碟小食、兩杯飲品。店員超NICE!麻辣豬骨濃湯米線+蘿蔔+墨魚頭 $48嗌左BB辣,依到既麻辣有少少似譚仔,湯底甜甜地,下次可以試吓正常辣。要讚一讚呢度啲蘿蔔,感覺上無外加糖水,正☺️。墨魚頭好似幾出名,食落好爽,一啲都唔韌,煮嘅時間啱啱好。估唔到一碗米線可以有成10幾粒,真係好抵💗,下次一定會再嗌!麻辣涼皮(走辣)+唐生菜+滷水雞翼 $48涼皮好滑,直頭好似唔洗吞就滑左落去個胃到😂。滑得黎又唔會好淋,仲有少少咬口。撈涼皮既麻醬唔太鹹,唔會過份濃味👍🏻!伴碟既炸黄豆,好好食🥰,如果佢係一樣餸,我都會加錢嗌黎食!!!店員介紹左我食滷水餸,佢話配涼皮咁食係最好既配搭,滷水雞翼又幾好食喎。入味,Size正常,可嗌🤣!涼拌萵荀 $22雖然叫涼拌萵筍,但其實係麻辣嚟嘅。可能因為浸住啲萵荀,食落去都幾辣。份量好多,全部都係厚切,食落去好爽😍。下次嗌埋少辣就Prefect🤣。蒜泥白肉 $32無涼拌萵筍咁辣,好!味!道!腩肉份量多,少少厚切,夾起佢好完整,唔似譚仔咁散🤣!凍蜜桃烏龍茶 $12估唔到食米線都有特飲,
麻辣豬骨濃湯米線+蘿蔔+墨魚頭 $48
麻辣涼皮(走辣)+唐生菜+滷水雞翼 $48
涼拌萵荀 $22
蒜泥白肉 $32
凍蜜桃烏龍茶 $12
估唔到食米線都有特飲,佢係一樽樽嘅,樽入面有兩個茶包。飲落去甜甜地好清新,好冰飲好解辣。如果可以減糖就好啦😙。加$12絕對係抵嘅,出面一杯台式飲品都成$30 。
熱玟瑰洛神花茶 $12
雖然食辣野應該飲凍飲,不過見到隔離枱個熱飲好吸引🤣。加$12就有一大壺,用左唔同材料去泡,全部味都好出。啲人成日都話洛神花茶係酸酸地,不過依到既落左啲糖,中和左個酸味🥳!
埋單 $174(無加一)