泰屋森仔今星期想食下泰國野,特別係芒果糯米飯😍😍😍😍所以決定同朋友去旺角泰屋食餐好既🤓先講下個環境先。地理位置都算幾方便,係旺角站行5分鐘就到。而餐廳內的裝潢很新式,同時亦有淡淡的泰國風😀😀最重要係座位坐得很舒服,和隔離客人有一段小距離,不怕談天會讓人聽到。講反食物質素先。森仔同朋友今次都叫左5款食物,包括:泰式鮮蝦刺身,冬陰公,小食拼盤(細),泰式金邊粉和甜點🍮芒果糯米飯。泰式鮮蝦刺身:森仔覺得個外相值100分,和外面的蝦刺身有一點不同,此餐廳用左一個小杯盛載著鮮蝦刺身加上生菜,蒜頭,辣椒🌶️等配菜,再加上惹味的醬汁,一絕👍🏼👍🏼不過,不食辣的朋友留意,此菜式也蠻辣的😂😂冬陰公:這個是森仔覺得在當天最好味的。湯身不太辣,但有濃濃的椰味,再加上酸酸辣辣的,真係好正!而當中很貼心,配有開邊蝦,方便客人進食🤓讚👍🏼👍🏼小食拼盤(細):這個拼盤中共有四款小食。泰式雞翼:雞翼奄得惹味,煎得香口,熱辣辣沾上泰式酸辣醬, 極為好食!炸魚餅:魚餅中調和了魚肉和各香料,森仔個人一般😂不過沾上醬汁,亦是很好食的。炸蝦餅:蝦🦐餅有很濃的蝦味和蝦肉,係幾好食的炸春捲:森仔個人馬馬這個,不過炸得夠熱!泰式金邊粉
泰屋
森仔今星期想食下泰國野,特別係芒果糯米飯😍😍😍😍
所以決定同朋友去旺角泰屋食餐好既🤓

先講下個環境先。
地理位置都算幾方便,係旺角站行5分鐘就到。
而餐廳內的裝潢很新式,同時亦有淡淡的泰國風😀😀

講反食物質素先。

小食拼盤(細):這個拼盤中共有四款小食。
炸蝦餅:蝦🦐餅有很濃的蝦味和蝦肉,係幾好食的
炸春捲:森仔個人馬馬這個,不過炸得夠熱!

泰式金邊粉
e個菜式不得了!個個賣相不但好食,味道仲好好。特別係用蛋絲整到一個網形,再包住金邊粉,旁邊仲有花生和辣辣粉,讓客人能按自己口味加入去。最正係上面有茄汁大蝦🍤,夠晒入味,又酸酸甜甜,甚為開胃的😍😍😍

甜點🍮芒果糯米飯
賣相100分,味道90分😂😂
森仔真係太想食芒果糯米飯🍚😏😏
芒果都算甜,椰汁🥥配上糯米加紫糯米,一流!👍🏼
不過,始終同泰國的有一點點的距離😂😂

整體而言,味道不錯👍🏼👍🏼價錢合理,森仔會再去食的餐廳之一🤓🤓