2023-08-30 333 浏览
有朋友生日, 成十條友去呢間興祝。打電話時已經同個接線生講左,我地有一個小朋友,可以輕輕減下個總消費額,個時係電話講無問題。一路食,都覺得呢間D野食唔差,待應唔係非常有禮貌,但都做到基本野。間房我估本來係員工房,好多清潔用品係我地隔離, 又有洗手盤之類,我覺得無太大問題,食得開心就得。去到廚房要收前半個鐘,有個著住制服阿叔,講野大大聲(無乜問題),同我地講消費額未到佢地公司指定額,我地同佢講打電話時已經同意左一個數,佢話公司無D咁   口既  野,又話我地唔係喺度街市講價(大聲又無禮),又話要搵接線生同我地對質,跟住又話接線生行開左,總言之無人同我地對質,又要我地繼續消費。繼續不停講呢度唔係街市講價......最後我地個壽星仔都開始出聲,真係要多謝阿叔幫我地贈興趣。最後要另一個有禮貎阿叔入黎執手尾,安撫壽星仔。為左呢個街市阿叔,我地會去多D深圳,人地商場大D靚D,有禮貌D,野食平D,選撰多D。段估人地唔會話我地街市講價,講一個你地一開始話無問題 口既 價。
2023-08-09
庆祝纪念