2021-12-25
👣 Sodam Chicken 👣🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥而家做緊$128/位優惠就可以享受6款口味炸雞焗雞 🍗 +Pizza🍕+小食 任食放題 食得放題緊係無限制咁食先最滿足 所以我都建議+💰$28升級試額外口味 ($156/位)飲品🥤仲有買一送一 食野有9️⃣0️⃣分鐘時限 menu上都算多選題同口味 主打一定係炸雞和焗雞不過食晒就真係好有難度掃一掃QRcode就可以落單好方便 個人覺得炸雞比焗雞出色🤓炸得酥脆嘅雞外皮超級香口 粉唔會太厚 而且有肉汁之餘肉質保持鮮嫩焗雞反而太乾身 唔太juicy⭐⭐炸雞排行榜⭐⭐ 🍋香草青檸炸雞👉🏻青檸醬清新多酸少甜 好少有嘅口味 咬第一啖已經想encore🍋檸檬柚子炸雞👉🏻淋上檸檬柚子醬 甜味比酸味多 但唔過份 醬汁跟炸雞好夾 大大降低了油膩感🐥黃金鹹蛋炸雞👉🏻呢個可以榮升邪惡之榜首😈鹹蛋黃醬鹹香濃稠 仲要起晒沙 叫黃金鹹蛋當之無愧 🍗甜酸炸雞👉🏻淋上韓式甜辣醬 帶微微辣❗️🥜暹羅花生炸雞👉🏻淋上頗濃稠的花生醬 聞落好香嘅花生味 不過偏淡味 可以咸多少少 個人喜歡花生醬所以就唔覺得太Heavy❗️🍲冬蔭功焗雞👉🏻冬蔭功嘅酸辣好惹味喜歡重口
🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥
焗雞反而太乾身 唔太juicy
⭐⭐炸雞排行榜⭐⭐
叫黃金鹹蛋當之無愧
🍗甜酸炸雞👉🏻淋上韓式甜辣醬 帶微微辣
[新口味]❗️🥜暹羅花生炸雞👉🏻淋上頗濃稠的花生醬 聞落好香嘅花生味 不過偏淡味 可以咸多少少 個人喜歡花生醬所以就唔覺得太Heavy
[新口味]❗️🍲冬蔭功焗雞👉🏻冬蔭功嘅酸辣好惹味
喜歡重口味的人可以選擇呢款
⭐⭐焗雞排行榜 ⭐⭐
🐥黃金鹹蛋焗雞👉🏻同樣可以榮升邪惡之榜首
鹹蛋黃醬鹹香濃稠又起晒沙 但係我會推薦炸雞更好食
🍯蜜糖蒜香焗雞👉🏻蒜香味不算太突出
但食到蜜糖甜味 面層有粟米片 覺得有啲搞笑😂
🍗BBQ香辣焗雞👉🏻帶酸辣的焗雞配上BBQ醬都有加到分 食落唔算太辣
🧀雙重芝士焗雞👉🏻雙重芝士原來只係好多芝士粉係面 所以食落有少少偏乾身
⭐⭐小食 ⭐⭐
🍟芝士粉薯條👉🏻上面灑滿芝士粉
所以最面層的薯條有最濃郁的芝士味
食到下面就冇咩芝士味啦
新鮮炸起的薯條熱焫焫又香脆
真係要趁熱食
🥗柚子醋沙律👉🏻食返少沙律可以中和下炸雞嘅油膩感
🍜涼拌水冷麵👉🏻麵條爽口配酸酸地嘅醋汁幾開胃 入面有蘿蔔絲同青瓜 食完熱炸雞再凍食冷麵好爽
⭐⭐藍橙乳酸 💙⭐⭐
藍色漸層好吸睛 飲落係酸酸甜甜的乳酸
橙味唔算突出 但好解渴開胃
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
⭐⭐ 熱情果啤酒🍺⭐⭐
老實講熱情果味唔係好試得出
所以我當佢只係普通啤酒
但係好大杯所以都不錯!
味道:🌕🌕🌗🌑🌑