2021-03-20
之前lunch食過半自助炸雞放題,炸雞每人揀得一隻味,又只得一份,食完冇得再添。今次見有炸雞焗雞pizza小食放題,炸雞焗雞都仼食!係仼食呀!一次過可以試多種唔同嘅味道,啱食再encore,真係唔錯嘅。Sodam Chicken位於銅鑼灣,交通方便,放工後同老公去撐枱腳。首先試下小食,包括凱撒沙律,柚子醋沙律,牛油粟米韓式酸蘿蔔,牛油炒雜菌,還有我倆喜愛嘅辣拌海蜇,已encore三次,真係好爽又有芝麻香味。接著是食了八款炸雞有酸甜,蜜糖芥末,香蒜辣味,黃金鹹蛋,檸檬柚子,濃蒜還有期間限定大阪燒同埋星洲咖哩味,我較喜愛濃蒜炸雞很香口,星洲咖哩炸雞就最啱重口味嘅老公。而且件件熱辣辣,真係即叫即炸,Yummy!一份薄餅已含千島加勒比海,熱帶風情,明蝦水牛芝士同埋瑪嘉麗塔皇后味,一次可食四種唔同味道,各有特色。焗雞有蜜糖蒜香,韓風紫菜,首爾風味,雙重芝士,BBQ香辣,黃金鹹蛋同埋噴火辣味。我覺得黃金鹹蛋焗雞夠野味,而且肉質嫩滑好juicy。肚飽選了特飲,難得係買一送一,而且大大杯,送上一串軟糖,真係sweet sweet。