2017-06-27 1781 浏览
最近系榴梿季节,听闻衣到有榴梿嘅菜式,所以特登约埋个榴梿粉丝朋友一齐去试吓。7点钟去到已经差唔多full晒,只有一两张枱剩,好彩都先唔使等。我哋拣咗招牌榴梿芝士炸鸡,见到个Menu我已经好兴奋,榴梿之余仲有好多款式嘅鸡,好多都想试但系眼阔肚窄,始终都拣咗我地最爱既榴梿芝士炸鸡,榴梿芝士唔算太浓烈,哄埋去先至闻到阵榴梿味既,所以就算唔食嘅人都使怕。芝士好香,淡淡的不会腻,炸鸡外皮炸得靓,硬度适中够脆而不太硬,肉质非常嫩口,肥瘦均匀,明显有好新鲜既鸡味,点埋榴梿芝士酱,感觉配搭出特别既味道,非常滋味,食到一份满足感,非常满意既一款菜式。另有榴梿芝士薄饼,可惜我地得2个人食唔哂,若然下次约到几个钟意榴梿既朋友一齐share 就不得了。墨鱼仔辣炒年糕酱汁惹味,不会太浓或太辣,墨鱼仔算爽口但略嫌少左DD, 多返2,3只更好。鲜果沙律衣个系相对比较平凡既切件生果+菜沙律,卖相都未有如menu 吸引,有较多改善空间,例如可以加一D Nuts , 或者用一D 特制既source, 会添返d 惊喜。提子烧酒 / Apple Cider Rita 灯胆造型有噱头,味道不错,Cocktail 方面价钱就偏

榴梿芝士炸鸡

鲜果沙律

鲜果沙律

提子烧酒 / Apple Cider Rita
灯胆造型有噱头,味道不错,Cocktail 方面价钱就偏贵少少,但都饮得开心。

提子烧酒 Apple Cider Rita

整体嚟讲,衣餐好满意,炸鸡一试难忘,服务不错,下次会再去试其他款式。
2017-06-26
榴梿芝士炸鸡