2023-06-18
位於尖沙咀鬧市中心後街的韓國街內,主打高品質韓國炸雞,店舖門面以落地玻璃形式裝潢,白磚牆拼黑沙發圍邊,充滿韓國的簡約高樓底感覺,儘管是中心的每一個座位都是沙發坐椅,令每位客人都能坐得非常舒適。炸雞會先以210度高溫烘焙焗製再油炸處理,令炸雞油份逼出並充滿肉汁。主打是炸雞放題收費,另外還有單點形式用餐,炸雞有多個不同口味以供選擇,亦可以選擇有骨或無骨,唔喜歡多口味又怕吃得太飽,更可以選擇半份半份選擇一款或兩款不同口味的炸雞,還有其他韓國菜式如炒年糕,芝士雞蛋捲、海鮮煎餅、炒粉絲等等。這次我們選擇了Set C 90分鐘炸雞放題,包括炸雞🍗、小食及梳打。⭐️Corn-So Amazing 炸雞(無骨)面層灑滿了粟米粉,粟米粉味道比較甜,炸雞外脆內軟,內層保持Juicy口感!重點係唔使輪骨🤭仲有粟米伴碟,焗到金黃色,非常鮮甜多汁。⭐️羅勒派對炸雞(無骨)羅勒整出嚟嘅甜味醬汁,鋪滿咗芝士粉的炸雞,醬汁非常濃味,螞蟻人必點🫶🏻⭐️惡魔炸雞(無骨)我非常佩服朋友點這一款炸雞,會因為愛情嘅醬汁真係非常非常香辣!真係有三級辣,我只係試咗邊邊少少已經辣到飲咗一杯梳打水😂係韓式辣醬嘅香辣味,有啲似食四倍辣度韓國辣
我非常佩服朋友點這一款炸雞,會因為愛情嘅醬汁真係非常非常香辣!真係有三級辣,我只係試咗邊邊少少已經辣到飲咗一杯梳打水😂係韓式辣醬嘅香辣味,有啲似食四倍辣度韓國辣雞麵🤭
炸得非常薄及香脆,入面嘅兩款芝士係可以拉絲!鍾意食芝士嘅呢個真係必點!
因為真係好鍾意食芝士,再試埋呢一款炸芝士波,外層係煙煙韌韌嘅麻糬質感,入面係芝士拉絲,一定要趁熱食,香濃芝士一口咬開🧀️
西柚有助消滯解油膩,微微嘅澀味意外地同甜醬炸雞零舍夾到🤭
⭐️檸檬味梳打
如果唔鍾意飲甜嘢嘅,呢個一定係解渴之選,檸檬味唔會好酸,清淡嘅梳打水配埋炸雞,成個人都爽哂🤭