2018-07-03 2666 浏览
连放三日假,就梗系揾一日出去试新野啦,今次近近地拣左大埔区。大埔区美食真系好多,重点系够平民!! 星期日约朋友入黎试BURGER KITCHEN,但比我地发现隔离几间店都有唔少人排队,睇埋佢地D食物同餐牌都感兴趣,MARK底下次黎试小店除左提供BURGER之外,仲有意粉同饭,唔驶怕食唔饱。呢度斋BURGER都有近20款选择,鸡、牛、素、海鲜,任君选择。冻柠茶 (+$5) 冻樱花LATTE (+$19)最近市面上推出左唔少樱花味产品,雪糕、薯片、朱古力等,但一直无去试,今次既然要试新野,就一于拣佢啦。未试过食樱花,所以唔知个味正唔正宗🤔,只可以讲呢杯野奶味重D、唔会太甜、较淡既香味,不过粉红色几靓,几有少女心洋葱圈套餐 (+$25)洋葱圈新鲜即炸即上枱,热辣辣,非常辣手😋;中意佢外层炸得够硬,食到尾都唔会变淋或散开哂,而且大部分都系大圈,分量超值😍薯条套餐 (+$20)粗薯条亦系即炸即上枱,都系辣手,但外层唔脆反而系微硬,估计只系炸左一次,之后无再反炸番D油出黎😣炸软壳蟹汉堡 ($78) 朋友一打开个餐牌就比呢个汉堡张图吸引左,二话不说就点佢;虽然呢款汉堡只有生菜、一片薄蕃茄同D汁,感觉

冻柠茶 (+$5) 冻樱花LATTE (+$19)
:冻柠茶 (+$5) 冻樱花LATTE (+$19)

洋葱圈套餐 (+$25)
洋葱圈套餐

薯条套餐 (+$20)
薯条套餐

炸软壳蟹汉堡 ($78)
炸软壳蟹汉堡

朋友一打开个餐牌就比呢个汉堡张图吸引左,二话不说就点佢;虽然呢款汉堡只有生菜、一片薄蕃茄同D汁,感觉好似无”肉食”,但原来软壳蟹比相像中既大只,而且炸到脆;软壳蟹既咸香令个汉堡变得不平凡,呢一刻先知,原来软壳蟹夹包系咁好味~~

炸软壳蟹汉堡

小店既用心程度,睇佢地对待块包既态度就知------连面包都有烘过架

大啡菇芝士牛肉汉堡 ($65)
大啡菇芝士牛肉汉堡

自从食完SHAKE SHACK既炸大啡菇汉堡之后,就对大啡菇念念不忘🤤,所以我持著对佢既期望试呢款汉堡,但原来一D都唔似….
大啡菇多汁,所以全个汉堡食落唔会干,但就系因为多汁,食得好狼狈,边食边滴汁、跌料 (我唔中意食呢D汉堡,一边咬、D料一边跣走😫)
牛肉落左太多黑椒调味,咬落去第一个感觉系黑椒味,牛味变好淡😑;呢度既牛肉比较特别,唔知加入牛筋定牛软骨既野,食落会有D爽口又韧既野,中唔中意咁既牛肉真系见人见志,中意有唔同口感既人可能BY,但我就唔太中意…🙄

整体食物质素都唔错,即叫即整,新鲜热辣,份量大又足,对得住呢个价钱,下次会再黎,不过唔会再拣D多汁料既汉堡
2018-07-01
洋葱圈套餐