2022-01-15
大角咀一直都有好多好野食,隨住依家交通愈嚟愈方便,開始有更多餐廳選擇係到開舖。之前放工就同同事去左吉勝吉列串揚專門店食,一入到舖頭餐廳員工都非常之嚴謹,會望實每一位顧客有冇掃描安心出行,仲要量度體溫先安排大家入坐。6:30去到嗰時已經有人食緊,都不斷有人walk-in同買外賣,非常受歡迎。外賣除咗有刺身、壽司拼盤,仲有串揚、沙律,亦都可以散叫壽司。餐廳而家改緊用QR code落單,又快又方便,仲減少左落錯單嘅機率,想睇清楚啲可以拎Menu睇,另外仲有時令精選,每日都會唔同款。芥辣八爪魚伴青瓜螢光魷魚伴芝士兩樣都係前菜,食材都非常新鮮。八爪魚嘅肉質爽口彈牙,好有咬口,芥辣味重嘅話可以同青瓜一齊食,舒緩到個辣味。螢光魷魚的味道濃郁,入口嫩滑,芝士嘅味道同樣濃郁,但同魷魚一齊食又出乎意料地夾。赤貝刺身三文魚刺身油甘魚刺身各款刺身都好有鮮味,無論肉質同色澤都係上乘嘅佳品,赤貝刺身即開即食,味道雖然較三文魚同油甘魚淡,但肉質非常爽口,而且有少少甘甜嘅味道。三文魚同油甘魚肉質肥美,厚切嘅口感極佳。陶板燒牛舌淨係望到過爐已經覺得非常之有誠意,自己去燒特別過癮,首先將啲脂肪燒成油,再將牛舌放上去,望住
芥辣八爪魚伴青瓜
螢光魷魚伴芝士
赤貝刺身
三文魚刺身
油甘魚刺身
陶板燒牛舌
淨係望到過爐已經覺得非常之有誠意,自己去燒特別過癮,首先將啲脂肪燒成油,再將牛舌放上去,望住啲牛舌慢慢燒到變色,微微焦香就可以食啦,其實唔需要落調味料已經好好食,肉質微彈,香味濃郁。
而家做緊啤酒買一送一嘅優惠,仲有季節限定嘅味道揀。揀咗青蘋果同埋白桃味,水果嘅味道非常容易入口,上面嘅泡泡有沙冰嘅口感,非常適合女性飲。
另外仲送兩串串揚,超級抵。
油甘魚加州卷
份量好大,油甘魚都好大塊,厚切之餘仲好新鮮肥美。
串揚嘅粉漿好薄,外表香脆可口又唔覺得油,咬開後裏面仲冒着熱氣嘅,無論係蔬菜定肉類,都仲有肉汁,絕對唔覺得乾身。最欣賞黑豚肉蘆筍,薄片豚肉卷住蘆筍,豚肉Juice得來蘆筍又俾人清新嘅感覺。
最後仲有大福做甜品,哈密瓜味同焦糖味。
食物嘅味道好好,份量又足,性價比超高。