2020-05-26
自從新城市第三期翻新左, 商場引入好多唔同嘅新餐廳。 炙宴係我久在榜上的餐廳之一,次次經過都好多人, 今次終於抵受唔住重入面飄出嚟嘅 燒肉香氣, 決定入去 食番餐嚟自日本的燒肉。餐廳餐牌唔算多選擇,但係勝在夠專,只係做日式炙燒肉同埋相關嘅食物。 重點係和牛同豬肉都來自日本, 而唔係普通貨色 , 正正做到重質。 講真,落樓下超級市場買日本豬肉都唔平, 喺呢度食有廚師控制火喉,性價比極高 。-當店名物豚丼取材自沖繩琉香豚肉, 厚薄適中 ,而且每一片都帶少少燶, 豬肉嘅香味隨著油脂而飄出嚟, 而且每一片豚肉都肉嫩多汁, 食落鬆軟帶焦香,好食。特選宮崎和牛肉飯屢獲殊榮嘅宮崎牛雪花均勻係人都知 , 上臺之前廚師再將和牛炙燒一番 , 未上枱之前已經聞到和牛嘅香氣 , 宮崎和牛燒過後肉質軟滑 ,入口即溶, 加上秘製嘅香濃燒汁, 讓充滿油脂肪香嘅和牛味道更上一層樓, 重點係所有當飯都用 來自宮城縣嘅一見鍾情米 , 米飯本身就味道濃,而且黏度適中,口感綿密 , 配埋宮崎和牛食簡直prefect池。宮崎一口豚作為食肉獸嘅我, 小食仲要加配左一碟宮崎一口豚。 宮崎一口豚以五花腩入饌, 瘦肉同脂肪層層相間,嘗
當店名物豚丼
特選宮崎和牛肉飯
宮崎一口豚
作為食肉獸嘅我, 小食仲要加配左一碟宮崎一口豚。 宮崎一口豚以五花腩入饌, 瘦肉同脂肪層層相間,嘗起來爽口,脂肪亦肥而不膩,肉嫩味鮮。