2025-08-09 322 浏览
今日約咗舊同事喺尖沙咀食飯,諗咗好耐唔知食咩好,經過棉登徑,見到渡邊屋。之前食過,覺得幾正,於是大家一拍即合,決定入去大快朵頤。今次我哋兩個人點咗幾款唔同嘅壽司,真係食到開心!首先係燒鵝肝壽司,外脆內滑,鵝肝嘅香味撲鼻而來,搭配上香甜嘅米飯,簡直係一流!然後係天婦羅海蝦壽司,炸得金黃酥脆,蝦肉鮮甜,咬落去有種幸福感,真心推介!仲有蔥粒吞拿魚軍艦,吞拿魚好新鮮,配上香蔥,味道一流,食完真係想再來一份。至於灸燒系列,更係唔可以錯過!灸燒三文魚腩壽司,煙燻味十足,三文魚腩肥美,入口溶化,實在太好味!我哋仲點咗灸燒左口魚腩壽司同埋灸燒深海池魚腩壽司,兩款都係香嫩可口,特別係深海池魚,味道濃郁,唔會油膩,食完完全唔會覺得重。最後,灸燒芝士鰻魚壽司,芝士嘅香濃同鰻魚嘅鮮味完美結合,真係好正!整體而言,渡邊屋嘅壽司不單止新鮮好味,仲有創意,絕對係尖沙咀嘅一大美食驚喜!下次再來一定會再試其他款!