2024-03-15
同男朋友放工去荃灣嗰邊剪頭髮💇♂️之後去附近嘅牛之鍋打邊爐👅👅佢係打邊爐+日式料理+甜品放題😗2小時任食 B餐($278)我哋有得揀一人一鍋或者一個大鍋,我同男友就揀咗一人一鍋💕三鮮豬骨湯:湯底濃郁,豬骨湯底入面加咗三款鮮美嘅食材,帶嚟豐富嘅滋味。重慶麻辣湯:辣味濃郁,重慶風味嘅麻辣湯底,令火鍋更加香辣可口。🦪原隻鮑魚、原隻扇貝:新鮮嘅原隻海鮮,口感鮮嫩,質量極好😍🐂美國極上牛肉:帶有濃郁的牛肉味道🫶🏿🐂澳洲牛肩胛肉眼:飽滿口感同柔軟質地💕🐂美國肥牛肉:脂肪紋理均勻,入口即化👅🐖特選豚肉:肥瘦適中,口感鮮嫩😍🐙八爪墨魚滑、蟹柳:海鮮滑嫩爽口,加入咗豐富嘅口感層次✨🍣三文魚刺身、帶子刺身、甜蝦刺身、泰式生蝦刺身:新鮮刺身😍鮮美嘅海鮮味道,質感好好,幾肥美🫶🏿🍣花之戀壽司、火灸三文魚壽司:精緻嘅壽司,口感香滑,味道鮮美🥰🍣海膽魷魚軍艦、海蜇沙律:獨特嘅口感同風味,帶嚟豐富嘅層次感✨🔥鹽燒海蝦、芝麻雞翼:烤至金黃酥脆嘅海蝦同香氣四溢嘅芝麻雞翼,為食物增添咗獨特嘅風味。🍨宇治抹茶芭菲:抹茶濃郁風味,配上豐富配料👅🫕楊枝甘露:酸甜嘅芒果配上清爽嘅椰汁,口感豐富🍡芝麻湯丸:芝麻餡料嘅濃郁香氣好正🍪
2小時任食 B餐($278)
我哋有得揀一人一鍋或者一個大鍋,我同男友就揀咗一人一鍋💕
🦪原隻鮑魚、原隻扇貝:新鮮嘅原隻海鮮,口感鮮嫩,質量極好😍
🐂美國極上牛肉:帶有濃郁的牛肉味道🫶🏿
🐂澳洲牛肩胛肉眼:飽滿口感同柔軟質地💕
🐂美國肥牛肉:脂肪紋理均勻,入口即化👅
🐖特選豚肉:肥瘦適中,口感鮮嫩😍
🐙八爪墨魚滑、蟹柳:海鮮滑嫩爽口,加入咗豐富嘅口感層次✨
🍨宇治抹茶芭菲:抹茶濃郁風味,配上豐富配料👅
🫕楊枝甘露:酸甜嘅芒果配上清爽嘅椰汁,口感豐富
🍡芝麻湯丸:芝麻餡料嘅濃郁香氣好正
🍪雪糕泡芺:雪糕好香同creamy,好襯泡芺皮🤣
🥠榴槤班戟:結合鬆軟嘅班戟皮和榴槤餡料,creamy同口感滑順😆
飲品係出去雪櫃拎~多選擇,有酒有唔酒,我飲咗自家製手打檸檬茶同白桃烏龍,仲有紙包飲品同熱茶🍵🍶
🍹自家製手打檸檬茶、白桃烏龍:清新嘅檸檬茶同香氣撲鼻嘅白桃烏龍茶,唔太甜!解渴又好味🥰
💕餐廳食物款式都好特別同緊貼潮流(手打檸檬茶)🤣店員服務都好nice(上菜快,會主動嚟加湯同收嘢),性價比都算高,絕對吸引到我哋再返嚟食🤪