2018-02-26 229 浏览
火鍋湯底方面就揀咗蕃茄薯仔牛粒湯同埋壽喜燒,比較推介壽喜燒,一來因為佢比較特別,唔係每一間火鍋餐廳都有。另外就係覺得佢有d似日本燒汁嘅味道,比較香濃,就算唔點其他醬汁,烚出嚟嘅食物都會覺得好夠味。火鍋配料方面選擇都算多,基本上想食嘅嘢都齊全,而且比我嘅感覺亦都係好新鮮乾淨嘅食材。但係特別想講下d牛肉,真係每塊都切得好薄,而且肥瘦相當分明,牛味重,好味好味。壽司壽司亦都係不容錯過嘅選擇之一,雖然話放題食壽司好似好飽肚,感覺上好似浪費左啲quota咁,但係呢度嘅壽司細細粒,賣相精緻,而且好足料。而我自己覺得最好味嘅係海膽三文魚籽軍艦,其實係想再order一round架,不過真係要留肚食其他嘢。炸物炸物方面我哋試咗芝麻雞翼,生蠔,榴槤炸彈,芝士年糕同埋黃金墨魚餅。講真我覺得每一件炸物都真係炸得非常好👍🏻外面係超級脆,而且絕對無炸過龍,裏面依然係保持到好新鮮多汁嘅口感。特別香口嘅係芝麻雞翼,我哋食完一隻又一隻,確實係停唔到口。甜品喺甜品方面真係帶到好大嘅驚喜俾我,我未試過有一間放題嘅餐廳係提供到呢一類精緻嘅甜品😵一般嘅放題餐廳都只係有細杯裝嘅雪糕,又或者係獨立包裝嘅雪米糍,而喺呢度我居然有得揀
火鍋

壽司

壽司亦都係不容錯過嘅選擇之一,雖然話放題壽司好似好飽肚,感覺上好似浪費左啲quota咁,但係呢度嘅壽司細細粒,賣相精緻,而且好足料。而我自己覺得最好味嘅係海膽三文魚籽軍艦,其實係想再order一round架,不過真係要留肚食其他嘢。

炸物

甜品

甜品方面真係帶到好大嘅驚喜俾我,我未試過有一間放題嘅餐廳係提供到呢一類精緻嘅甜品😵一般嘅放題餐廳都只係有細杯裝嘅雪糕,又或者係獨立包裝嘅雪米糍,而喺呢度我居然有得揀:宇治抹茶芭菲,扭紋抹茶
新地,榴槤班戟等等😆仲要係好味架喎!白玉丸子夠彈牙,雪糕又夠滑,裏面嘅紅豆唔會過甜,而且仲有一粒粒好Q彈嘅抹茶啫喱仔!榴蓮班戟裡面嘅cream夠香滑,榴槤味極重,鍾意食榴槤嘅人一定唔可以錯過呢款甜品
2017-11-28