冬天食火鍋特別暖笠笠,早前專登約埋朋友仔到觀塘 淥鼎記 一齊食火鍋聚一聚,120分鐘火鍋成人價只需二百頭,真係超級抵食,性價比高先來前菜拼盤,賣相相當吸引:有爽口的拍青瓜、白雲鳳爪、豬肚和炸雞~再來3選1食品,可以揀重慶麻辣雞煲、酸菜魚、椰子雞,樣樣都係我嘅至愛,選擇困難症~ 最後我地揀左雞煲(小辣),滿口麻香好惹味,雞肉肉質又滑又結實,好入味呀~食完雞煲就到真正嘅火鍋時間,湯底我地揀左花膠美人鍋,夠晒滋補養膠,真材實料~必食手打蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸,好彈牙爽滑呀!美國安格斯牛板翼、牛板腱、肥牛、伊比利亞黑毛豬、豬肋條等優質肉類和雞件都可以任點任食~ 仲有我地大愛嘅雞子,漲卜卜,好好味~自助區有數十款火鍋食材:響鈴、山根、炸魚皮、鴨血、帆立貝、牛柏葉、多款餃子、麵類、蔬菜菇類等,食材好新鮮,而且會用蓋蓋好,好衛生!飲品都係任飲,有清怡的竹蔗茅根、茶類和汽水等任均選擇~好開心好滿足嘅火鍋晚餐!整體來說,呢度嘅出品都幾高質,絕對對得起個價錢!卡位座得好舒服,私隱度高,而且店員服務勤快,招呼唔錯,難怪未夠6點已經人頭湧湧,睇嚟我地下次要早啲book定枱了~

必食手打蝦丸、墨魚丸、鯪魚丸,好彈牙爽滑呀!

飲品都係任飲,有清怡的竹蔗茅根、茶類和汽水等任均選擇~

2022-12-29