2020-05-14
一坐低就送上一份脆片,之前睇其他食評見到有醬點,但我地今晚就無,就咁食都幾香口,好似酒樓飲茶送粥果d薄脆,細個真係會為左薄脆而叫碗粥黎食。🍴黑松露忌廉花膠燴美國雞扒 HK$168晚餐包主菜、沙律、餐湯同餐,仲可以加一蚊換是日甜品。第一次見花膠配雞扒,覺得幾新奇,於是叫黎試下。黑松露忌廉汁唔算膩亦唔會太甜,幾岩我口味。花膠有兩塊,唔算厚身,幾軟滑,但唔夠黏口煙韌,本來無預過會食到靚貨,所以質素算係咁。雞扒好厚,入面夠熟,幾滑。🍴火焰脆燒德國鹹豬手 HK$238店員即席火燒豬手,然後再拎入廚房切開。燒過ge皮果然特別脆口,仲無咁油膩,豬手肉幾腍,外脆內嫩,雖然肉汁唔算多,但點埋蜜糖芥末醬就夠晒濕潤又好食,而酸菜就酸左少少。🍴凍朱古力 HK$38朱古力味唔算好濃,但都好過唔少餐廳茶記。🍴是日甜品(跟餐) HK$1是日甜品係朱古力泡芙,一啖食完,一蚊過下口癮都唔錯。整體份量偏細,兩款主菜只係跟左少量配菜,正常食量ge話可能岩岩好甚至唔夠飽,如果搭多幾條薯條會好d。另外,餐廳呢期推出左四款「時代抗翼」,包括「維尼(柚子蜂蜜)」、「黃到金(鹹蛋黃醬)」、「催淚(辛辣)」、「胡椒(胡椒蜜糖)」,但
朱古力味唔算好濃,但都好過唔少餐廳茶記。
是日甜品係朱古力泡芙,一啖食完,一蚊過下口癮都唔錯。
整體份量偏細,兩款主菜只係跟左少量配菜,正常食量ge話可能岩岩好甚至唔夠飽,如果搭多幾條薯條會好d。另外,餐廳呢期推出左四款「時代抗翼」,包括「維尼(柚子蜂蜜)」、「黃到金(鹹蛋黃醬)」、「催淚(辛辣)」、「胡椒(胡椒蜜糖)」,但除左黃到金之外,其餘三款見到個名都有d傷感,都係不了。
📍Mini Friday
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓