2021-06-08
雞煲一嚟就梗係試下佢最出名既火焰雞煲啦,第一次食呢間野,唔知道有幾辣,所以嗌咗一個小辣,個雞煲一上到枱要再焗多幾分鐘,之後會有侍應過嚟點火同之後就再撈一撈個雞煲,一點火嗰一刻真係成煲都係火。咁之後梗係要試吓佢啲雞啦,嗌咗個小辣其實都幾野味,啲雞好嫩滑,無論雞髀或者雞胸為都好好食。同埋個雞煲份量都好多,我哋兩個人食,食完啲雞之後都飽咗七成,呢個煲仲要係細煲嚟㗎,係幾抵食嘅。之後梗係打邊爐啦,由於我哋都七成飽啦,所以唔係嗌咗好多嘢食。四拼餃啲餃子係新鮮自己包嘅,粒粒都好大隻同爽口。蝦中寶蝦中寶其實係由蝦整成既餃,成粒都係蝦,面頭仲有啲蟹子,火鍋煮完之後,成粒都好彈牙,我諗一粒入面都有四五粒蝦。最後仲要提一提,呢間餐廳啲侍應服務好好,又入座擺低醬料,都雞煲上枱同之後啲服務都好周到。
雞煲
四拼餃
啲餃子係新鮮自己包嘅,粒粒都好大隻同爽口。
蝦中寶