2022-12-06
餐廳新開兩星期,見到餐牌款式非常特別,有鵝肝茶碗蒸、鮑魚凍餅,又有和牛、刺身等等非常吸引入到去環境好有氣氛,好多位影到火焰既畫面,落地玻璃前亦都好多擺設,睇得出餐廳花心機營造氣氛環境👍🔸季節刺身三點🍱甘露蕃薯🍠煙三文魚蜜瓜配蟹膏豆腐每樣精緻得來味道濃郁出色,特別中意蟹膏燒香配上日本豆腐🔸季節精品先付三品🍣Sashimi有深海池魚+牡丹蝦+拖羅每樣都鮮甜新鮮,拖羅入口即溶🔸和牛刺身刺身輕輕火炙燒過逼出和牛既油脂香味,食落口感非常非常嫩滑,入口即溶配埋個意大利香草汁少少酸甜更加開胃🔸鮑魚凍餅鮑魚經過慢煮烹調得好林腍得來保持到口感食法無論配飯、鮑魚肝醬、高湯啫喱或者就咁食鮑魚都非常好食🔸鵝肝茶碗蒸未試過鵝肝配茶碗蒸👍👍估唔到咁夾😍鵝肝已經加左喺蛋入面,每一口都食到鵝肝既香味茶碗蒸非常嫩滑,面頭加左少少Wasabi同埋柚子,呢道菜絕對帶俾我一大驚喜🔸紫蘇二重奏牛肉卷炭燒牛小排加左和牛他他,師傅再配搭埋紫菜、紫蘇葉、蘿蔔,味道相映成趣好豐富🔸炭薰牛舌牛舌師傅燒完之後,上碟既時候再用食用炭煙燻焗一焗,更加突出炭香味師傅燒得啱啱好,保持到牛舌爽口之餘亦都保持牛脂香味原味牛舌或者加上法式芥末籽醬都好夾
甘露蕃薯🍠煙三文魚蜜瓜配蟹膏豆腐
每樣精緻得來味道濃郁出色,特別中意蟹膏燒香配上日本豆腐
Sashimi有深海池魚+牡丹蝦+拖羅
每樣都鮮甜新鮮,拖羅入口即溶
配埋個意大利香草汁少少酸甜更加開胃
鮑魚經過慢煮烹調得好林腍得來保持到口感
食法無論配飯、鮑魚肝醬、高湯啫喱或者就咁食鮑魚都非常好食
未試過鵝肝配茶碗蒸👍👍估唔到咁夾😍
鵝肝已經加左喺蛋入面,每一口都食到鵝肝既香味
師傅燒得啱啱好,保持到牛舌爽口之餘亦都保持牛脂香味
原味牛舌或者加上法式芥末籽醬都好夾
秋刀魚配上柚子粉啱啱好平衡條秋刀魚油脂感,加埋秋葵同埋山芋泥清新味道
和牛薄燒非常重牛既香味,入口即化
壽喜燒汁加埋一些炭燒過既日本南瓜、菇、日本豆腐、芋絲等,每人一份大滿足✨
全部牛都係用左岩手縣威士忌和牛,牛油香味重,就咁食或者配蒜片/蜜糖焗蒜都配搭得宜
將燒過既海鮮再加上暖湯非常鮮甜