依排喺銅鑼灣覓食食到有啲悶,所以今日就決定去隔離灣仔搵食☺️然後就決定嚟翻兜依間好食嘅蛋包飯店😋💜咖喱豬肉。濃茄牛肉。和牛漢堡蛋包飯💜💵$114賣相真係非常之吸引同真係勁香🥰🥰醬汁份量超級多💞依款係一半咖喱一半茄汁,佢嘅調味係好日本家庭式嗰種,味道好溫和偏少少甜嘅,感覺好親切溫暖,搞到我勁掛住日本🥺滑蛋嘅熟到啱啱好,好juicy又有蛋香,正😋雖然佢嘅蛋包飯嘅飯係普通嘅白飯,但係配埋啲汁食啱啱好,亦都已經好夠味☺️☺️同埋,非常之咁推薦要揀個有日式漢堡嘅餐,因為佢個漢堡真係超!級!好!食!質地好軟綿綿,一啲都唔鞋!有肉香又好juicy ,加上佢本身煮漢堡嘅醬汁帶少少酸,更加減低咗肉嘅肥膩感呀~😍🧡忌廉雞肉。和牛漢堡蛋包飯🧡💵$102忌廉汁比起咖喱汁感覺再light少少,多啲蔬菜嘅感覺,配蛋包飯都好好食🥰而另一個汁就係煮漢堡嘅醬汁,味道比較濃厚,帶酒香,我覺得都唔錯😋💕overall💕無論係服務定食物都超級高水準,唯一唔好嘅就係每次食都要排隊🥺

💜咖喱豬肉。濃茄牛肉。和牛漢堡蛋包飯💜
💵$114

🧡忌廉雞肉。和牛漢堡蛋包飯🧡
💵$102

💕overall💕