2016-09-06 246 浏览
今晚跟朋友放工到了湾仔食burger...呢间burger位于湾仔既酒吧街。。。成条街都好有气氛 好有外国风情。。呢间餐厅座位不算多 但布置同座位都好有酒吧feel。。令人感到好放松 好relaxmenu主要以burger为主,有beef burger, chesse burger, fish burger, chickren burger等。。都有好多唔同既选择除了burger外仲有鸡翼小食最后我们决定叫2个burger,再加1个combo set 30蚊(即有野饮同有薯条),再叫多个鸡翼小食再加了30蚊转了chocolate milkshakemilkshare上既cream好吸引 成杯既卖相好靓 饮下去 朱古力味浓 幼滑 而且唔会太甜 呢款包既外皮暖暖的 有点脆但咬到中间的时间 包会绵绵地 比一般既包林 质感有点不同 几得意鱼 好香脆 浓浓既鱼味 而且又热辣辣burger内除了有鱼,仲有芝士,蕃茄,菜。。全部食料都十分新鲜当一口啖下时,感受到包既外脆内软 之后到爽口清脆既菜 蕃茄 之后到脆脆肉厚既鱼块 最后再以面包作结朋友点的是single burger...牛肉多汁。而且肉味好

除了burger外仲有鸡翼小食

chocolate milkshare
再加了30蚊转了chocolate milkshake

fish burger
呢款包既外皮暖暖的 有点脆

鱼 好香脆 浓浓既鱼味 而且又热辣辣

single burger
朋友点的是single burger...

牛肉多汁。而且肉味好浓

啖啖肉配以新鲜既蔬菜 口感极佳。而且有了蔬菜既中和又不会觉得油
truffle fries
跟餐的是普通薯条 我们加了20蚊来转了松露薯条

淡淡既松露香 点缀了脆脆既薯条 令成条薯条既味道升华了,而且松露味不会超强 不会覆盖原来薯条独有既薯味
buffalo wings
水牛城鸡翼