2025-07-21 477 浏览
呢間可能係我係香港食過最好味、服務最好嘅和牛燒肉店,每一道燒肉都係由餐廳職員親手介紹同燒,職員仲好nice同細心,服務滿分可能因為餐廳係源自於台灣,呢間燒肉店勁多自家醬汁同配料配搭和牛一齊食,每樣都好夾,真心可以令味道提升🥢極生牛肉佐帕瑪森起司澱粉質愛好者表示超鍾意呢個頭盤多士鬆脆,嫩滑嘅牛肉他他加左魚子同勁多Parmesan cheese,味道勁濃郁🥢美國牛舌厚切本身對牛舌唔算喜愛,但呢餐嘅厚切牛舌令我喜出望外,無論口感還是燒肉技巧都係無可挑剔,配搭蔥油同自家制辣粉,更加惹味🥢日本A5和牛牛小排牛小排肉味濃郁,燒過後唔會太油膩,配上漬過嘅昆布同油封蒜一齊食,味道更豐富🥢日本A5和牛刺身呢個係店員推介,第一次食和牛刺身,原來口感係好滑同好軟熟,建議點埋wasabi食,滿滿Sashimi感🥢日本A5和牛月見金磚全晚嘅MVP,最濃肉味口感亦最好,好配服店員可以燒得咁快好,由於油脂最重,餐廳準備左白飯配搭一齊食,加埋自家制醬油蛋一齊食,不得了!!🥢日本A5和牛海膽卷估唔到除左和牛好食,海膽都咁鮮甜咁高質!MVP2號當之無愧🥢日本A5和牛夏多布里昂和牛牛柳部位,肉質較軟腍同多肉汁,第一次見人燒

🥢極生牛肉佐帕瑪森起司

🥢日本A5和牛月見金磚

🥢日本A5和牛海膽卷
估唔到除左和牛好食,海膽都咁鮮甜咁高質!MVP2號當之無愧

🥢日本A5和牛夏多布里昂
和牛牛柳部位,肉質較軟腍同多肉汁,第一次見人燒肉會rest完再燒,咁用心燒,好味真係有原因

🥢醬漬封門柳
第一次食燒嘅封門柳,肉質嫩滑

🥢真理丼
好浮誇嘅丼飯,黑松露魚子、海膽、和牛、再加埋雞蛋mix埋,豐富

美食再配埋美酒,食埋個涼浸浸嘅西瓜雪葩,好滿足