明閣 (鷹君中心)

Ming Court (鷹君中心)
餐厅: 明閣 (鷹君中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
前几日同朋友去左一间想试好耐既餐厅,湾仔明阁。一齐去左食个Lunch,真系令我地好Surpise!! 我同朋友入去餐厅既时候,待应好有礼貌地帮我地安排座位,第一印象好好,仲推荐左一D招牌菜俾我地试。湾仔明阁既装修果然系好雅致 ,墙上既画同埋中式摆设令到成间餐厅既气氛好有艺术感。而且每个位个空间都好够,有Privacy,舒服唔会迫。1)花胶浓汤鸡丝羹 - 材料十足,有脆片伴食。汤羹味道好浓,热爱骨胶原既女士表示好正!2)金箔蟹粉小笼包-每人一笼,小蒸笼好别出心裁,一打开就系一粒好大个既蟹粉小笼包。有金箔点缀下,一口咬落去个皮薄到爆汁!!!蟹汤十分香浓!!我地之后仲叫多左两个黎食3)雪山竹炭叉烧包-听讲过湾仔明阁既叉烧系好出名,所以今次特登叫左呢个黎试下。呢个竹炭餐包配上白雪脆皮,个卖相已经觉得好靓。蜜汁叉烧的确不负众望,十分Juicy,果然名不虚传!4)笋尖鲜虾饺-虾饺既份量大大粒,鲜甜爽口!5)海龙王脆皮红米肠-呢个菜成个配搭都好新奇肠粉皮中间包著脆脆既炸野,最里面就系丰富既虾饺加配料,上面再加上柴鱼片装饰,味道好正!6)香芋鲜奶炖蛋白-最后呢个甜品真系令人好impressive  淡

湾仔明阁既装修果然系好雅致

4)笋尖鲜虾饺-虾饺既份量大大粒,鲜甜爽口!

5)海龙王脆皮红米肠-呢个菜成个配搭都好新奇

淡淡既香芋味加上鲜炖奶,味道配合得十分好!

总结就系,今次去湾仔明阁既体验绝对冇令我地失望,经理待应亦好细心,下次会带埋屋企人黎试下!
雪山竹炭叉烧包
笋尖鲜虾饺
海龙王脆皮红米肠
题外话/补充资料: 听讲喺Openrice有个$760嘅秋日盛宴,个set有鲍鱼、鹅掌,下次一定约埋朋友再去试下!
2021-10-22
用餐时段