2017-06-25
今晚係星期三,為自己打打氣,約左朋友係灣仔食個晚飯。呢度既小菜味道不錯,而且七點到都通常有位,而且卡位多,坐得舒服😌。唔多講,都食過好多次。例牌一定叫老火湯,瓦煲上,大約有五碗湯,對於我呢個湯王,飲三碗先夠喉😋😋。今晚係土伏苓豬骨玉米湯,味道不錯,夠料,打工仔成日ot出街食或者屋企少湯水飲,一定要叫。你話係咪無味精,我覺得係有,不夠起碼唔會飲完口渴死,而且$88一大煲都算實惠吧!呢個梨山醬汁骨好開胃,甜甜酸酸甘,有好香濃既醋味,但唔會好酸,有d似甜姜醋😍😍。瓦鍋上檯時裡面仲渣渣聲滾緊 聽覺嗅覺享受啊!排骨好入味,唔會韌👍🏻。個汁無🉐️頂!❤️ 不過排骨真係骨多無咩肉🙈,而且數量唔多(入面多蒜頭同埋姜)😅😅咸香雞 $98 半隻 (叫過例牌,雖然平少少,但半隻多好多舊雞)。呢度雖然得半隻,但都好足料,好肥美,啖啖肉!雞肉嫩滑,皮更滑!唯一欠奉就係無咩雞味,雪藏雞都預左係甘!但醃過既雞肉夠咸帶香,送飯一流。唔錯!😋蒜蓉炒芥蘭$58確實好貴,份量唔多,依家出街食飯有時叫蝶菜仲貴過小菜😓😓。唔想做食肉獸,想食返d菜,但又覺得好唔值。總的來說,如果係灣仔附近,想同朋友食個便飯,吹下水,呢度都係個唔錯既
蒜蓉炒芥蘭$58
總的來說,如果係灣仔附近,想同朋友食個便飯,吹下水,呢度都係個唔錯既選擇喔!