2023-02-04
灣仔多選擇日本菜🤍-👀沒有立場資訊-🍣特上壽司拼盤 ($238)包括有三文魚、吞拿魚、帶子、油甘魚同埋炸蝦牛油果飯卷壽司🫶🏻啲飯粒粒分明,刺身都幾新鮮,整體表現唔錯!另外跟餐嘅前菜沙律份量適中,啲菜都幾新鮮😋🥩安格斯牛小排 ($225)餐廳另外會比一個爐,用嚟加熱牛小排去到理想嘅熟度🫡牛小排咬落肉質軟嫩,充滿油香,油脂分布都好靚,不過如果個汁再濃多少少會更好😗另外亦都有刺身三點同埋白飯,刺身一樣都幾新鮮,白飯應該係用咗日本珍珠米,所以一樣都係粒粒分明👀🍳月見照燒免治雞肉棒 ($68)雞肉棒口感豐富,不過照燒汁略嫌比較淡,如果甜味再多啲就可以提升味道嘅層次😘🥛紅豆奶凍 (跟餐)奶味唔算好出,不過甜度適中,配上甜甜嘅紅豆蓉啱啱好🫶🏻餐廳平日嘅人流都好多,選擇都幾多,裝修都幾精緻,之前小編都有食過尖沙咀分店,個人覺得都唔錯!味道 7.5/10服務 8/10環境 8/10回頭率8/10總評 7.75/10😙🤍人均消費 $291💰-📍戀 灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 10樓(其他分店: 尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓)#米食灣仔 #米食尖沙咀 #米食日本菜 #米食居酒屋 #美食
👀沒有立場資訊
🍣特上壽司拼盤 ($238)
啲飯粒粒分明,刺身都幾新鮮,整體表現唔錯!
另外跟餐嘅前菜沙律份量適中,啲菜都幾新鮮😋
🥩安格斯牛小排 ($225)
餐廳另外會比一個爐,用嚟加熱牛小排去到理想嘅熟度🫡
🍳月見照燒免治雞肉棒 ($68)
🥛紅豆奶凍 (跟餐)
奶味唔算好出,不過甜度適中,配上甜甜嘅紅豆蓉啱啱好🫶🏻
味道 7.5/10
人均消費 $291💰
📍戀
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 10樓
(其他分店:
尖沙咀北京道12A號太子集團中心6樓)
#米食灣仔 #米食尖沙咀 #米食日本菜 #米食居酒屋 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup