2023-05-13 1699 浏览
实在太挂住日本 所以呢晚又去咗食日本野🫢 喺湾仔揾咗呢间拉面店 拉面店舖面唔大 得大约20个位 平日夜晚嚟到都几full🙈樱花虾味噌拉面呢间嘅拉面有好多选项 例如可以拣面嘅粗幼 软硬 连叉烧都有选项🦐 等大家可以食到比较啱自己口味嘅拉面 味噌汤底唔会系死咸 清得嚟仲食到樱花虾嘅香味🍜 主菜我拣咗叉烧同豚角烧两款mix埋 两款都几好食 不过我就钟意较肥美同厚身嘅豚角烧多啲🐷 熟成味噌广岛蚝赤鸡汤拉面呢个系期间限定嘅款式🥰 餐厅有提供柠檬汁嚟辟腥 但系我冇落到 就咁饮啖汤底都唔会觉得好腥🦪 有浓厚嘅鸡味 广岛蚝有四只 蚝肉好饱满几鲜甜 真系粒粒好大只吉列广岛蚝由于拉面入面嘅蚝实在唔错 所以再encore叫埋炸蚝食🫢 炸蚝入面仲保留到肉汁 够晒juicy 点埋蛋黄酱更加锦上添花🤪和风饺子呢个饺子都煎得几脆 而且个样都好靓🥟 饺子入面除咗有猪肉之外 仲有椰菜丝 都几丰富呢间湾仔嘅拉面店都几有惊喜 唔怪得平日夜晚都咁满座啦😙 好开心可以食到咁丰富嘅晚餐

吉列广岛蚝
吉列广岛蚝