2021-07-18
好耐冇去過九龍城,趁地鐵岩岩開左就入去行下。以前去九龍城都係食泰國菜,但而家香港周圍都有泰國餐廳,味道同九龍城個啲比都唔輸蝕,所以今次決定食其他野係Openrice search到依間餐廳,望落似新開,冇咩評價,價錢好似合理,就膽粗粗試下,果然有驚喜叫左4人餐,$200每位包晒茶芥加一,5餸1小食1湯,再加$20叫左個炒白菜仔椒鹽瀨尿蝦:好好食!超新鮮,調味做得好好,4人餐總共有2大隻粉絲蒸扇貝:都好食!但稍為老火左dd,不過唔影響味道椒鹽鮮魷:好食,不過粉漿再薄啲就更好蝦仁炒蛋:唔錯,蝦新鮮又大隻,唔係俾啲蝦毛你魚香茄子煲:正常大排檔水準,好味海鮮湯:師傅擺左啲瀨尿蝦落去滾,加埋豆腐同白菜仔,好正!雞腳:話就話小食,但好大碟,每人分到3-4隻,送酒一流炒白菜仔(另加$20):白菜仔好新鮮爽脆,20蚊一碟抵食我地叫左2碗白飯1罐汽水,埋單$860落樓,價錢味道服務都好好,唯一問題係張枱太細,要清左碟後面啲菜先可以上,建議老細諗諗改變辦法,例如雞腳可以用啲細小小既碗裝
粉絲蒸扇貝:都好食!但稍為老火左dd,不過唔影響味道
椒鹽鮮魷:好食,不過粉漿再薄啲就更好
蝦仁炒蛋:唔錯,蝦新鮮又大隻,唔係俾啲蝦毛你
魚香茄子煲:正常大排檔水準,好味
海鮮湯:師傅擺左啲瀨尿蝦落去滾,加埋豆腐同白菜仔,好正!
雞腳:話就話小食,但好大碟,每人分到3-4隻,送酒一流
炒白菜仔(另加$20):白菜仔好新鮮爽脆,20蚊一碟抵食