2025-05-21
今次經過朗豪坊,見到一間以韓燒為主題嘅新餐廳,環境似足韓屋風格,石紋牆紙好有feel😍最特別係個烤爐用咗石板設計,夠晒特別😆通風系統做得唔錯,食完唔會成身油煙味😌今次叫咗個2-3人套餐(B set) $376,有埋五花肉+前菜+飯/麵,再加小食同甜品,食到我哋托住肚咁走🤤🥗前菜 (😸😸😸😸😺)六格前菜好有心思~包括🦑新鮮彈牙嘅魷魚、爽脆嘅醃蘿蔔、🥗香甜嘅薯仔沙律、🥒開胃嘅醃青瓜、兩種特別嘅韓式醬料😸尤其生魷魚好食到食晒成碟🫣🐖罈子五花肉 450g (😸😸😸😸😺)呢個絕對係鎮店之寶!😻五花肉每塊都係厚切,肥瘦層次分明🤤店員會全程幫你烤到金黃色,外皮脆卜卜,咬落去先脆後嫩,肉汁爆發😍最正係可以配埋佢哋特製嘅韓式辣醬同配料包住年糕食,減低油膩感😋450g份量十足,2-3人share啱啱好😆🌶️烤肉配料 (😸😸😸😸😺)🥬烤泡菜:唔好睇小佢🫢經過石板烤過嘅泡菜更加香濃,酸辣味更加突出,夾住五花肉一齊食簡直係絕配😻 🥠烤年糕 (+$40):oppa教我哋要燒下佢先食,煙煙韌韌,口感幾特別,點埋韓式辣醬連埋五花肉一齊食😎🍄🟫燒烤菇:烤得啱啱好🙌🏻🍚炒飯 (😸😸😸😸😺)用返烤過肉嘅石板嚟炒,泡菜酸
🥗前菜 (😸😸😸😸😺)
🐖罈子五花肉 450g (😸😸😸😸😺)
🌶️烤肉配料 (😸😸😸😸😺)
🍄🟫燒烤菇:烤得啱啱好🙌🏻
🍚炒飯 (😸😸😸😸😺)
用返烤過肉嘅石板嚟炒,泡菜酸辣味好出,香氣十足😆飯粒偏濕身但唔會太爛,仲食到少少飯焦香,作為最後嘅主食完美收官~ 😎
🧀韓式芝士蒸蛋 $68 (😸😸😸😸)
上枱時仲係咕嚕咕嚕滾緊~面層鋪滿芝士同蔥花,蛋香濃郁,口感滑溜!🤓
🍶哈拉邦米酒 $48 (😸😸😸😸😺)
揀咗香橙味,甜度適中,容易入口,酒精濃度唔算高,女仔都會鍾意😆
❄️芒果奇異果沙冰 $48 (😸😸😸😸😺)
芒果香甜,奇異果微酸,兩者平衡得好好。面頭仲有新鮮奇異果粒,口感豐富又解膩~ 😋
🍨Jeju Yeah Yeah $70 (😸😸😸😺)
造型100分!以濟州島石頭爺爺作為慕斯嘅造型,朱古力碎扮石頭,雲呢拿雪糕加柑橘醬,創意十足😆
(另設加一服務費 )
服務:😸😸😸😸
環境:😸😸😸😸😺