2025-06-18
今次我地去左朗豪坊呢邊行街,我地睇岩左一間韓國餐廳而黎既,佢係一間我之前食過幾出色既叫bingo & cook既姊妹店黎,而主打野食係兩間唔同,我地就約埋朋友試下呢間係咪都咁掂🇰🇷餐廳以岩石做主題,由門口到裡面環境,甚至韓燒塊板都係岩石黎,我覺得幾有特色,呢間餐廳既主打食物係食韓燒,仲有專人過黎幫手燒,服務方便真係幾好👏🏻The Jeju set B($376)我地叫左個set B,佢韓文字名,睇唔明叫乜,識睇既可以教番我,個餐2-3人用,首先會送上韓式六格前菜,其中有兩款係調味料😗罈子五花肉 450g呢個五花肉佢仲有跟一大盤泡菜,同埋菇,仲有個橙都係食材黎,呢度食肉有個教學跟住食就有唔同風味,450g肉其實3個人食都夠,燒完切細件有勁多件,燒完佢肥得黎又唔會好油膩既感覺🐷綜合蔬菜(+$30)個套餐唔包生菜既,我自己加份綜合蔬菜整個生菜包,食韓燒配生菜食先係絕配,我覺得一定要加,生菜包埋泡菜同d菇勁正,齋食肉食到咁上下會覺得好heavy,有菜包住食真係兩回事黎,即刻成件事升左個level咁🥬炸醬拉麵當我地食曬石板上既五花肉同泡菜就可以叫店員上個拉麵,個麵比我個感覺就似好味加強版既撈麵,
The Jeju set B($376)
罈子五花肉 450g
綜合蔬菜(+$30)
炸醬拉麵
當我地食曬石板上既五花肉同泡菜就可以叫店員上個拉麵,個麵比我個感覺就似好味加強版既撈麵,麵質彈牙,個炸醬又香又好食🍜
蕎麥拌冷麵($88)
呢個冷麵係韓式水冷麵黎,冷麵好爽口,佢唔止係淨麵,仲有幾塊牛展,令到個麵唔會太齋😋
Jeju Yeah Yeah($70)
我地仲有叫左個甜品,佢個賣相好過癮,成個石像佛咁,個石像係芝麻味mousse黎,個碟仲舖滿朱古力碎,另上仲有球雪糕,好滋味☺️
漢拿峰百白果沙冰($48)
金柑百香果梳打($48)
兩杯飲品百香果味都好出,我就鐘意夏天飲沙冰勁冰爽,梳打就可以慢慢飲,唔怕冰會溶,兩款都唔錯🍹
呢間餐廳我覺得野食價錢唔算貴,個set B既肉夠3個人食,係麵就可能得3碗細既,我地叫多個冷麵岩岩好,佢好在有專人幫手燒,唔怕自己燒得差影響食物質素,所以味道真係掂👍🏻