2025-06-06
主打濟州黑毛豬嘅The Jeju🗿整體都幾有特色 餐廳設計係走暗黑洞穴風 有種神秘格調 而且用黑岩石板嚟燒肉 職員仲會幫手燒添🥩ꕥ The Jeju Hangari Pork Belly Set B呢個set有450g 鐔子濟州豬肉 仲有炸醬拉麵🥢先講濟州豬 一直聽講靚豬唔洗預先醃製 果然比我試到啦🐷燒起上嚟呈金黃色 簡單點少少岩鹽已經好好食 食落焦脆 唔會太乾 有肉汁💦岩鹽之外另外我仲推介六宮格內有個韓式大醬 點佢再加蒜頭食都好正㗎🧄食到咁上下就可以同職員講上炸醬拉麵 呢個韓國嘅國民美食 醎中帶有微甜 香濃惹味🍝ꕥ 石盤炒飯 我哋另外單點咗個炒飯😆每次喺韓國無論食完年糕鍋或者炒辣雞等等 都會以炒飯結尾 呢度嘅炒飯同樣都會喺岩石板上炒 味道都非常貼近韓國正宗 酸香甜辣 又有泡菜增添口感飲品有梳打/沙冰/啤酒 仲有米酒添 選擇都幾多㗎🍹收工同朋友嚟燒肉再飲返杯都唔錯
ꕥ 石盤炒飯