2022-11-29 47 浏览
雞煲大家就食得多,但係芝士雞煲我都係第一次食😋😋因為本身自己多十分之鍾意食芝士,所以咁啱睇到有間食芝士雞煲嘅,就即刻衝去試🥳餐廳嘅環境十分之闊落,枱同枱中間都會相隔左一段距離,坐起上嚟都好舒服,唔會有好逼擠嘅感覺🫰🏻一坐低就有專人放低個調味盤俾你,調味盤亦都有好多種唔同嘅醬同配菜比客人做選擇,分別有蔥、花生醬、生蒜、炸蒜、辣椒仔同埋芫荽,用嚟打邊爐同埋食雞煲嘅配料都齊全🥳食物方面,我哋就叫咗黃金芝士雞煲、墨魚滑、手打五寶拼盤同埋鮮牛肉😋😋仲叫多左一渣竹蔗茅根,解熱氣一流🫰🏻黃金芝士雞煲(小)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個黃金芝士雞煲一嚟到嗰陣,已經聞到好大陣嘅芝士味,再望一望個煲,成個煲都係滿滿嘅芝士,淨係望都覺得芝士味會好濃郁😋因為我哋係食雞煲先,所以就咁將個煲拎去加熱將啲芝士熱溶左先。啲芝士溶咗之後,啲芝士會流晒落啲雞上面,每塊雞都會有濃厚嘅芝士汁鋪喺面,每食一啖雞都好似同時食緊一嚿芝士咁😍😍再加上佢嘅雞都好新鮮,唔會食啦有好大浸嘅雪藏味,同埋啲肉質好彈牙,唔會好死實實🫰🏻再加上雖然佢寫到明係細雞煲,但係其實份量都十分之多,基本上如果兩個人去食嘅話就咁食晒啲雞都會飽飽地🤣不過呢個雞煲總括後就講,好食

黃金芝士雞煲(小)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

因為我哋係食雞煲先,所以就咁將個煲拎去加熱將啲芝士熱溶左先。啲芝士溶咗之後,啲芝士會流晒落啲雞上面,每塊雞都會有濃厚嘅芝士汁鋪喺面,每食一啖雞都好似同時食緊一嚿芝士咁😍😍再加上佢嘅雞都好新鮮,唔會食啦有好大浸嘅雪藏味,同埋啲肉質好彈牙,唔會好死實實🫰🏻再加上雖然佢寫到明係細雞煲,但係其實份量都十分之多,基本上如果兩個人去食嘅話就咁食晒啲雞都會飽飽地🤣不過呢個雞煲總括後就講,好食嘅雞再加埋濃郁嘅芝士,十分之出色🥳

五香鮮牛肉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

米走雞有好多唔同嘅牛肉提供,有澳洲頂級和牛,手必霜降牛等等。但係我今次叫嘅只係一個最普通嘅鮮牛肉,但係都好好好好食!!😋😋食得出佢嘅鮮牛肉都十分之新鮮,好有牛味,完全唔似擺咗好耐出晒血水咁樣,而且佢嘅鮮牛肉質地多十分之彈牙,唔會好似平時出邊打邊爐嘅牛肉咁樣,好韌同埋冇咩牛味👍🏻👍🏻而且佢份量都好多,啲牛肉堆到好似層層疊咁樣🤣

手打五寶拼盤⭐️⭐️⭐️⭐️

咁因為我哋下叫左半份既手打五寶丸,佢分別係墨魚丸、蝦丸、牛丸、豬肉丸同埋鯪魚丸🫰🏻佢嘅蝦丸同埋牛丸我覺得係特別出色嘅,因為首先佢嘅蝦丸真係有鮮蝦喺入邊,所以食落十分之有蝦味同埋有咬口🥳而佢嘅牛丸同人都咁出色,因為佢嘅牛丸咬落去係好冧,唔會好硬身,食落嘅口感好好,真係手打先會做到嘅效果,而且佢嘅牛丸都好有牛味,好食😋

竹筍墨魚滑⭐️⭐️⭐️⭐️

竹筍墨魚滑都幾特別,喺出邊冇咩點樣見過,佢係用嚿竹筍去包住個墨魚滑,所以比較容易夾,唔會散開晒🫰🏻而竹筍食落軟冧冧,但係墨魚滑就好有咬口,所以配埋一齊食個口感都幾特別🥳