今日逛街完,肚仔饿得呜呜叫,就走咗入「千之味」朝圣。朋友一直推介佢嘅日式料理🍣🥢,话系又好食又抵食,我就落手试吓!首先,我拣咗个迷你鱼生饭,佢啲三文鱼同带子真系软滑得嚟又新鲜,好似系咬落去会爆汁咁 🤤;至于价唔贵嘅烧汁牛肉手打乌冬,啲牛扒条条分明,乌冬Q弹得很,烧汁嘅香浓令人垂涎三尺,食一啖面,啖啖肉香,真系正!连埋我哋班小食客都满意,佢哋钟意儿童餐嘅软滑蒟蒻啫喱,鳗鱼卷又大件又入味,个个都食得津津有味。个腩薯仔又香甜透蜜,简直系小朋友嘅最爱啊!顺带一提,今次我哋另外点咗四款卷物,个又是价钱相宜,味道一流,就连啲吞拿鱼蓉军舰都咁好食,软中带弹,鲜味系即刻四溢开嚟。凑埋呢个令人满意嘅食物质素,我谂以后「千之味」嘅号码肯定会系我嘅快速拨号名单入面㗎喇!好食、抵食还有亲民价格,「千之味」绝对系食货嘅天堂!下次再同好友嚟食,一齐share我砌嘅「美食满分塔」,期待再次尝试其他款式嘅美味!🍱😋🥰