2025-05-17
好耐冇同老公二人世界🥺,終於都可以撇甩個女去撐台腳啦😍老公提議話不如食放題呀,搵到一間係觀塘可以食足210分鐘嘅放題🤩收費成人$328-$388,小童$188。我地另外加錢$198升級咗任食海膽、藍鰭吞拿魚系列、鵝肝。另外加$18仲有得任飲生啤🍻清酒🍶 另外,都有沙律、小食、甜品、飲品,自助形式去雪櫃自選,每人包MOVENPICK雪糕一杯。刺身款式選擇都算幾多,今次食咗油甘魚、帶子、赤蝦、三文魚、藍鰭吞拿魚赤身、藍鰭吞拿魚中拖羅、璣煮鮑魚、三文魚魚籽,海膽果然冇令我失望,好肥美,食完又繼續encore🤩🤩老公就鍾意食藍鰭吞拿魚(大拖羅)刺身,油脂肥美,冇筋位,入口即融呀😋仲有長腳蟹呀👍🏻各款刺身都好新鮮,呢個價食到咁高質嘅刺身,好抵呀😋火炙壽司都好出色,「是日特別推介」火炙藍鰭吞拿魚壽司,火炙芝士帶子壽司、火炙芝士鰻魚壽司,即叫即燒,香口美味😋,小食就食咗飛魚籽八爪魚丸同榴槤炸彈。竟然有鵝肝壽司,分別係芒果鵝肝壽司、焦糖鵝肝壽司,兩種口味嘅口感都好唔一樣,芒果帶點清新,焦糖香脆,一啖擺入口,好滿足呀😝 卷物食咗小火龍卷,灑上海苔粉,裡面卷住炸蝦,飛魚籽舖係卷物上面,層次分明,美味可口。
飲品方面,我飲梅酒,老公就飲清酒,食日本嘢點少得佢地呢,另外叫咗燒物🍢串燒豬腩肉、鹽燒雞軟骨、鹽燒雞中翼、串燒牛舌同蒲燒鰻魚。燒物好啱佐酒,慢慢品嚐食物,再飲一啖酒,享受下二人世界🩷