2021-06-28 246 浏览
行行下旺角发现牛大人开多左间旺角分店,见时间仲早又想打边炉,就去左食喇。7:30pm前还枱仲有优惠价🤩早啲食又可以多啲时间消化完先瞓又可以平啲👍🏻😛佢初初开店无耐时食过一次,个次系食美国SRF极黑牛套餐,印象中主力系牛最好食,记得要拣中等价or above既牛餐,所以今次拣最贵既澳洲极上和牛套餐黎试!😋之前试过牛大人红烧牛骨锅🍲,见到 #台湾凤梨鸡锅 🍍🐥好似好特别咁,第一次见加凤梨入汤度打边炉,今次一于试下佢!黎到系奶白色汤底入面有凤梨,半只鸡,苦瓜片,娃娃菜,鱼干仔同沙白。汤底清甜带微微鸡味,几岩夏天打边炉~想食到多啲原材料味道既朋友仔可以一试~套餐包每人2粒 #澳洲M9和牛牛丸 🐂,牛丸juicy弹牙有牛味,连唔钟意食牛丸既朋友都赞,仲有好多款牛猪鸡羊肉类同海鲜拣,自助区主要系蔬菜丸类,饮品当然有冷泡茶同其他罐装饮品,仲可以QR Code 落单叫小食同其他饮品。小妹睇中呢个餐先有既🐂 #澳洲和牛M5牛肩卷 同#安格斯牛小排 ,前者重牛味啲,脂肪分怖平均,后者就比想像中多啲脂肪,我地不断encore左10碟澳洲和牛M5牛肩卷🤣。仲有 #章鱼珍珠浆 ,真系粒粒章鱼🐙系入面👍🏻沙白新鲜

台湾凤梨鸡锅

澳洲M9和牛牛丸

小食

小妹睇中呢个餐先有既🐂 #澳洲和牛M5牛肩卷 同#安格斯牛小排 ,前者重牛味啲,脂肪分怖平均,后者就比想像中多啲脂肪,我地不断encore左10碟澳洲和牛M5牛肩卷🤣。仲有 #章鱼珍珠浆 ,真系粒粒章鱼🐙系入面👍🏻沙白新鲜冇沙

澳洲和牛M5牛肩卷

之前食过🐂 #安格斯特选牛板腱 同 #美国SRF极黑和牛下肩胛 都觉得唔错

美国SRF极黑和牛下肩胛

丸类小妹就推介 #香芋贡丸 ,贡丸入面有香芋粒,好特别,芋头控必试!系台湾好钟意叫水莲打边炉,可惜今日卖晒😭系台湾食过 #王子面 🍜之后就念念不忘,系牛大人度都有得食!自制个卤牛肉王子面😍

卤牛肉王子面

食得兴喜见到餐牌有个荷李活分店先有既 #18+冬瓜茶 ,系加左Whisky🥃既冬瓜茶~ 就叫左黎试下,饮落去Whisky味都几出,加埋甜甜地既冬瓜茶,几易入口,系一杯几特别既 #cocktails
HKD38

18+冬瓜茶

最后到甜品时间,有3款味既 #Movenpick 雪糕🍨同 #台中仙草冻 拣,要左一个仙草冻一个Maple Walnut Movenpick ,食埋甜品真系饱到上心口🤣

台中仙草冻

因为7:30pm前离座,所以每人都只系HKD258加一(星期五六日要加HKD10) 食120分钟吃到饱真系好满足🤗

牛大人
旺角(荷里活商业中心)
用餐时段
台湾凤梨鸡锅