2020-09-21 237 浏览
話說我初一十五都係食齋嘅,有陣時已經諗唔到可以係邊一度食素食比較好,咁啱我哋就經過D2 Place諗起有一間新式嘅素食餐廳,於是就1家5口立即去試試啦。因為佢係新式嘅素食,會特別吸引小朋友去食,我哋就所以決定同老公嗌個二人套餐然之後再加多個意粉同炒飯就可以夠飽啦。先講我同老公嘅二人餐係包左一個漢堡扒,再有一個焗飯,再加甜品嘅。先講講下漢堡扒先,下邊有配菜同薯條,漢堡扒食味同真牛嘅冇乜分別而且我老公話食落都幾飽,好似仲飽過出去食真係用牛肉做嘅漢堡一樣而我叫嘅海鮮焗飯,原來佢係鴛鴦汁嘅。佢有兩晒素魚柳兩件數下,同埋會有幾粒素蟹柳,同埋一個素魷魚圈,個鴛鴦汁同一般出邊喺酒樓食鴛鴦炒飯冇乜分別,蝦係好爽口好好味連小朋友都鍾意食,素蟹柳就同真蟹柳冇分別一樣味道,而且個飯嘅份量都幾大份食完已經飽。小朋友食嘅意粉,佢哋都食過返尋味,佢哋食到素火腿覺得同平時嘅火腿味道都差唔多冇乜分別佢哋食唔出原來呢一碟係素來嘅,不過火腿絲就少咗啲。印尼黃姜飯配串燒,佢嘅串燒嘅肉似係我哋之前喺出邊買過嘅素沙茶肉嘅味道,而因為佢唔可以用蝦嘅原因呢啲蝦餅轉咗做木薯餅同埋紫薯餅,仲有兩條春卷春卷入邊都係蔬菜。甜品都唔錯,好甜
鐵板漢堡扒

海鮮焗飯

carbonara

印尼串燒黃薑飯

brownie

甜品都唔錯,好甜好好味。
前菜及素湯

佢哋呢度除咗有本身你叫嘅嘢食之外,佢哋都會有個自助食品吧,俾你可以食下前菜,我哋今日嘅有酸辣薯粉,醃左嘅白蘿蔔,紅蘿蔔,醃青瓜,除咗呢樣之外佢哋仲有素湯,仲有白飯俾你任裝添。
海鮮焗飯
carbonara