2019-08-27 67 浏览
近年素食潮流大熱💚喜歡吃素的媽媽👩🏻推介我👧🏻到呢間專門以素為主的自助餐🥬未知味道如何😳。 一來到就有冰鎮咕嚕肉和老火湯🤩咕嚕肉外型做得似模似樣😳入面用菇🍄代替效果蠻不錯哦同甜酸醬幾夾 另外老火湯雖然是素湯但味道仍然鮮甜💦有我最愛的蟲草花☺️。自助餐款式都幾多煎炸炆焗😍而且非常新𩓙 有多款日式天婦羅🍤味道蠻不錯的 一改以往食素沉悶的形象 這裏的煎蔥油餅也蠻好吃的🌈油香而且質地煙韌 腐皮卷都整得好多料好滿足 主食方面也有很多選擇 偏走向住家菜風格 俾我呢啲平時好少食菜嘅人有一個任食嘅機會 另外其中一個驚喜位係見到有素壽司🍣外表弄得頗像真 好少係出面見到 可以一試。飲品方面亦見細心位🧡有好多種類選擇- 羅漢果水丶紅菜頭檸檬水丶豆漿等💫當中紅菜頭檸檬水我哋一致都覺得幾特別清新 味道類似洛神花 🌺甜品方面都有幾款 當中亦有我喜歡的芋圓 但個人覺得偏粉感 未見煙韌口感🤨

另外老火湯雖然是素湯但味道仍然鮮甜💦有我最愛的蟲草花☺️

自助餐款式都幾多煎炸炆焗😍而且非常新𩓙