住新界上次介紹完屯門三聖興記,今次又黎屯門搵食。粥底火鍋大家都聽得多,我今次都係第一次食,因為知道有呢套餐好抵,咁試一試佢。套餐包括頭盤SALAD+麻醬烏冬+海鮮+粥底火鍋+例牌滑雞,驚死你食唔飽。($500二人)SALAD+麻醬烏冬都係FRESH,唔係HEA,開頭食得清新嘅野開開胃海鮮好新鮮,蝦仲係活生生的,有大蜆中蜆小蜆。龍蝦。扇貝,肉質都算鮮甜爽口,蜆會較多海水味即偏咸,口岩我口味,但有D人可能唔鍾意。食哂全部,已經食唔到個粥底,俾俾面食一兩啖,咸到啊媽都唔認得,建議可能食左一半好食D粥,因為D蜆好多海水滲出黎。整體黎講,都會再黎,因為價錢抵,外面都成$800-1000,而且仲有得簡烤肉,未試過,有魚睇有千秋玩有環境有FEEL。提提你記得BOOK位!
住新界上次介紹完屯門三聖興記,今次又黎屯門搵食。

提提你記得BOOK位!
粥底火鍋海鮮套餐
题外话/补充资料: