香港人支持黃店💪🏻,但係除左喺大街/熱門地段既鋪頭需要懲罰之外,有唔少‪藏身小巷既隱世小店‬都好需要大家大大力懲罰嫁!!♥️.#師傅醉雞翼米粉 🐣🍜喱間鋪頭主打住家老火湯同埋花膠扒湯米粉等等既特色雞湯米/湯飯~不過小編其實對大大塊既花膠冇好大興趣🙊,多數都係煲湯先會飲😂 所以今次就試左佢個醉雞翼米粉啦!😝不過我想講佢碗米粉好香,一上枱即刻聞到好香雞湯味夾雜住醉雞味,超吸引!!🤤🐔 米粉係好吸湯底既粉麵,佢喱度仲要用新竹米粉,係比較幼身既,更吸湯!小編好鐘意食喱種米粉!👍🏻 雖然米粉冇得講d咩口感,但係喱度都煮得岩岩好,唔會太淋一pat pat,大家可以放心!😉 同埋個湯都有陣雞湯少少甜甜地既味,佢好似係有雞油喱樣野,我相信都有加落碗米粉度!雖然邪惡但真係好好味!!☺️ 另外d醉雞翼都好正,大細適中,又唔乾,聞落好香醉雞味,食落又唔會太誇張,岩岩好!!值得一試~~~😍.而兩位同事仔就食左蠔皇花膠撈米同廣島蠔米粉,同事都話D花膠都係唔錯,小編望到都真係幾大舊下,而D蠔佢都話唔腥,係好味既!!😋.🏆 「豬」味指數:8/10📌 溫馨提示:不過…大家知米粉唔會好飽肚啦,加上佢既份量又唔算多,所以就連

#師傅醉雞翼米粉 🐣🍜

🏆 「豬」味指數:8/10
📌 溫馨提示:不過…大家知米粉唔會好飽肚啦,加上佢既份量又唔算多,所以就連小編喱d非小鳥胃既女仔食完都好快餓,男仔一定唔夠飽!不過放心,大家食完可以去附近既一間黃店買件雞蛋仔/格仔餅食就夠曬啦~😆