2017-07-01
去大埔探完朋友, 睇下附近有咩食, 行下行下見到間漢堡包店幾旺場, 即時上網search下先, 見到comment幾好呀! 仲有得飲咖啡, 正啦!!餐牌上有好多唔同的漢堡包mix & match, 我第一眼已鎖定 - 菠蘿煙肉牛肉漢堡, 雖然後來發現有軟殼蟹、炸魚漢堡 & 磨菇漢堡.菠蘿煙肉牛肉漢堡 - $65又有齊我鍾意食的配搭 - 菠蘿、煙肉、牛肉漢堡、當然仲有烘得脆脆麵包, 漢堡的配料樣樣都好足料, 完全無辦法一啖咬晒個包.🍔牛肉漢堡 - 口感明顯係手打牛肉, 富牛肉, 一邊食肉汁一邊流出, 帶微微的黑椒味🍔醬汁 - 欣賞醬汁唔係Hea爆茄汁, 而係自家調製醬汁🍔菠蘿 - 唔好以為菠蘿普通...無特別, 其實加熱後的菠蘿特別甜.薯條 + 飲品 - $20薯條為帶薯的脆皮, 薯條最緊要炸脆加適量幼鹽, 咁就已經好好食.農夫早餐 - $82呢份All Day Breakfast真係超有誠意, 種類、份量、質素都有水準的 - 3.6牛奶炒蛋、烤粟米、 就連香腸都有兩款.Latte (自定拉花) - 飲品轉咖啡$10 + 拉花$8Um...請問咖啡有無得鬆弛熊樣(戰戰兢兢地問🙇🏼♀️),
菠蘿煙肉牛肉漢堡 - $65
🍔醬汁 - 欣賞醬汁唔係Hea爆茄汁, 而係自家調製醬汁
薯條 + 飲品 - $20
農夫早餐 - $82
農夫早餐
Um...請問咖啡有無得鬆弛熊樣(戰戰兢兢地問🙇🏼♀️), 店員話有呀! 我心裡有Oh Yes!!!!的感覺
Latte (自定拉花)
P.S. 店內有Wifi, 仲要好大方寫咗個Password出嚟比大家用, Password Wifi仲要係超好記, 有機會大家自己去睇下