2015-03-26 596 浏览
埃华街的糖水店我都已经试过,但系就未有试过主食。等左好耐终于有机会外出食,因为最近比较多自煮…为左平衡番平时自煮既清淡,当然要拣食最肥的XD呢间汉堡店好细,只有两张大枱和一些面壁的卡位,约17个位,而且全部都系又高又重的高櫈…好似我咁矮小既人坐上去已经有啲困难。之后我要叫男朋友帮我连人带櫈推番入啲XD其实汉堡种类都算多,不过我同男朋友都不约而同地拣左和牛汉堡。一个regular set可以跟薯条/薯格+汽水。如果想转其他野饮要加钱,好似要加$20,我觉得好唔抵。每张枱上都有自助既即弃手套、酱汁同餐具tray,都几方便。有即弃手套真系几贴心,因为个汉堡好大,如果冇即弃手套一定食到成手都系又要洗手(最近的洗手间好像在街外的老麦)咁食得快餐当然就系想方便。面包的卖相很好,面头有黑芝麻同白芝麻。份量算系几大个,汉堡扒超级juicy,一路食一路滴汁(即弃手套的重要性)不过酱汁好似少左啲,面包好干,食到最好我食剩左面头果半块包,而且感觉好似烘得比较热气。我觉得成个汉堡既精髓都喺汉堡扒度,用料好整个汉堡的感觉都升华左。薯格比薯条好味,因为味道较浓。其实薯条都唔错的,够长,所以食得过瘾又满足。我地九点

我地九点坐到十点,店里一直坐满人之余,亦有骆驿不绝既人来买外卖。我谂如果我下次食都会外卖,因为位置实在不太好坐呢!