真係唔記得有幾多年未黎過大喜屋,印象中一直係品質既保證,所以岩岩病好想瘋狂食日本野就揀左呢度回味下喇~落單紙分左生、熟食各一疊,另附一張限量既貴價甜品紙,搣紙都搣到手軟。刺身選擇齊全,共有12款,包括三文魚、加拿大松葉蟹腳、北海道鮮帶子、赤貝、北寄貝、甜蝦、虎蝦、劍魚腩、油甘魚、希靈魚、鮑片同東風螺。最令我驚喜既係長腳蟹,由於斬開成細段所以我開頭冇咩期望,點知拆肉後發現係酒店buffet既水準。蟹鉗真係超鮮甜彈牙,瘋狂encore左幾次。唔知點解呢個三文魚腩壽司睇落似火炙三文魚,但細細舊都唔會食到好飽。芥末八爪魚軍艦幾新鮮,紫菜亦夠脆,不過個wasabi真係幾攻鼻,受得辣先好叫。泰式鳳爪同辣味螺肉夠凍開胃。海蜇沙律既海蜇辣辣地幾正,如果可以多海蜇少菜就好喇。炸物方面,芝麻雞翼同炸蠔熱辣辣一貫地好食。 脆炸貓山王第一次食到,估唔到咬開會湧出味道香濃既榴槤蓉,真材實料,必叫!天婦羅炸皮唔會好厚,幾欣賞炸蟹柳品質幾靚夠嫩滑,同埋就算叫好少野都必定連同天婦羅汁上菜。燒物亦幾出色,燒香草羊鞍雖然係全熟,但香口又嫩滑,完全冇羶味。鹽燒牛舌好入味,再厚少少就更好。海燒帆立貝都幾大粒,蛋黃醬同芝士撈埋
蟹鉗真係超鮮甜彈牙,瘋狂encore左幾次。

泰式鳳爪同辣味螺肉夠凍開胃。

海蜇沙律既海蜇辣辣地幾正,如果可以多海蜇少菜就好喇。

鹽燒牛舌好入味,再厚少少就更好。
海燒帆立貝都幾大粒,蛋黃醬同芝士撈埋冇可能唔好味。
豉椒炒花甲幾有大排檔風味,大部分蜆都連殼,幾新鮮。
和風汁炒牛柳意外地好有水準,有鑊氣又吸哂彩椒既香味,叫一份唔多夠喉。
避風塘炒特大海皇蝦冇改錯名! 大蝦近乎手掌咁大,最難得係爽口彈牙,新鮮到想食哂d蝦膏。

飲品選擇都幾特別,大半都冇係其他放題見過。
揀左真露桃啤、甘蔗汁、烏龍茶同板町碧螺春綠茶。
真露桃啤其實冇咩酒味,似桃味汽水多d,味道唔太假幾好飲。

甘蔗汁味道天然,唔會太甜,解渴一流。

甜品紙分左兩款,左面可以任叫,右面"雪糕/雪條"就只此一張,每人限叫一款。
伯爵朱古力杯同北海道3.6牛乳布甸濃郁幼滑,榴槤糯米糍同樣係真榴槤肉,好滿足。
打聽到季節限定甜品係Haagen dazs 焦糖奶油脆餅味,就決定要一個啦~
好鐘意雪糕入面滿佈鬆化既脆餅,放題食到哈根大師真係第一次,即時覺得好抵。

Milk Top海鹽雪糕係帶微咸既雲尼拿味雪糕,香氣好特別,個人覺得出色過Haagen dazs,有衝動買返幾杯。

店員態度親切友善,上菜個幾秒唔知點解都講到下笑,氣氛幾輕鬆愉快。