2020-03-25
💛💛💛黃店推薦💛💛💛平時返工鍾意去cafe買個早餐坐喺office慢慢食。Office搬咗去新蒲崗之後,我間中都會食呢間黃店:Ampersand。雖然最近食肆生意慘淡,但佢都依然多次派發抗疫用品,而且仲多次喺IG, FB出post表明立場、捐錢比星火、喺某啲日子罷市。咁黃,緊係要懲罰吓啦😋煙肉生菜蕃茄三文治 ($38)一拎到個三文治就明點解要$38,勁大個勁厚,入面滿滿都係食材。包皮佢係綵用健康嘅麥包,入面嘅生菜同蕃茄一咬落去就覺得好fresh好juicy。連煙肉都有幾塊,而且仲好厚,5/5分😋Latte ($32,同時買三文治可享半價)Latte味道偏淡,多奶少啡。今日唔太眼瞓又想飲吓咖啡提供吓energy就啱曬。(眼瞓嘅話我通常會揀Americano。)仲可以草印仔換咖啡,呢間cafe係我keep住都會回頭再食嘅💛
煙肉生菜蕃茄三文治 ($38)
煙肉生菜蕃茄三文治
Latte ($32,同時買三文治可享半價)