2019-08-22 114 浏览
之前上網睇過有段片介紹呢度既「十八層海膽杯」一直都好想黎試今日終於有機會黎試啦十八層海膽杯入面有四層係北海道紫海膽,仲有我最鐘意既明太子沙律、磯煮鮑魚同埋拖羅容!!!淨係睇材料都流哂口水啦...睇住師父將D材料塞到個杯入面密密麻麻...真係睇到勁心急!!送上枱既時候D材料真係滿到瀉咁制...實物同MENU入面既相完全係一比一,無花無假,杯野靚到好似雪糕芭菲咁!!第一樣放入口既食物當然係面頭既紫海膽先啦!!聽師父講D海膽係北海道直送過黎,質素一定有保證!!海膽入口即溶,勁鮮甜! 個種美味係絕對會令你唔捨得吞落肚!!唔係誇張,個人黎講個種好食既程度係拍得住我上次係北海道既魚市場個啲海膽!!睇黎師父無呃我,真係由北海道直送既優質日本海膽其他材料同樣地都好新鮮同高質素例如帆立貝同牡丹蝦,肉質鮮甜同新鮮!!仲有滿滿既蟹肉,同海膽真係好夾,一樣咁鮮成個海膽杯材料真係超級豐富,主角海膽同入面既所有食材都係完美地配合,一啲違和感都無同埋師父出手真係好豪爽,基本上我食到任何一層都會食到海膽味,淨係食呢個18層海膽杯都已經令我非常滿足
之前上網睇過有段片介紹呢度既「十八層海膽杯」一直都好想黎試
今日終於有機會黎試啦

淨係睇材料都流哂口水啦...

第一樣放入口既食物當然係面頭既紫海膽先啦!!
聽師父講D海膽係北海道直送過黎,質素一定有保證!!

睇黎師父無呃我,真係由北海道直送既優質日本海膽

其他材料同樣地都好新鮮同高質素

例如帆立貝同牡丹蝦,肉質鮮甜同新鮮!!
仲有滿滿既蟹肉,同海膽真係好夾,一樣咁鮮