2018-10-01
又到星期五喇!Happy Friday!!!同朋友食返餐好嘅慰勞一下自己!就食日本鐵板燒啦!我地一人叫一個餐,share黎食,咪可以試多幾款食物囉,係咪聰明先?😏刺身同鴨胸沙律杯都幾豐富,沙律夠晒清新,開胃。刺身除咗三文魚之外,仲有北寄貝,同埋大大隻嘅牡丹蝦!依度嘅茶都幾特別,係人參青檸茶,應該可以無咁熱氣同解膩。到熱食喇!首先有北海道蟹爪配埋燒牛脷,蟹爪鮮甜,唔洗任何調味都好食。至於牛脷,厚切已經好吸引,食落一d都唔韌,旁邊有兩款果醬,包括梨醬同柑桔醬,點少少黎食,又幾得意喎,好味呀!仲有西京醬煮銀鱈魚,我本身就已經鐘意食銀鱈魚,再加埋西京煮,甜甜地,又食到銀鱈魚嘅魚香,不錯呀。而脆鰻魚都幾得意,脆卜卜,係之前未試過嘅食法呀!套餐嘅重頭戲就係海膽醬芝士焗龍蝦!開邊龍蝦上面鋪上滿滿嘅芝士,好吸引呀。龍蝦肉厚又鮮味,加上芝士,實在美味!另一重頭戲就係薄燒牛肉,牛肉啱啱好熟,入面包住蔥花同炸蒜片,好香口呀。最後仲有個紙包蜆湯,入面有昆布同香菇,清清地,係一個好好嘅ending呀!
同朋友食返餐好嘅慰勞一下自己!就食日本鐵板燒啦!